23948sdkhjf

Trecifret millionentreprise til A&K

Alle fag skal i spil, når bygning fra 1960’erne skal totalombygges på Thule-basen.
Det amerikanske luftvåben har tildelt A&K Greenland opgaven med at renovere, ombygge og udvide et lejlighedskompleks på knap 2.800 etagemeter på Thule Air Base i Grønland.

Totalentreprisen løber op i 128 millioner kroner og skal udføres i løbet sommerhalvåret 2017.

- Fysisk kommer vi først i gang, når foråret vinder over vinteren i Grønland i maj måned, men vi starter nu med projekteringen og de mange forberedelser, siger direktør Niels Laursen

50 store lejligheder
På Thule Air Base har flyvevåbnet en række beboelsesejendomme til personalet. En af bygningerne fra 1960’erne, ”Bygning 97” i tre etager, skal totalrenoveres både indvendigt og udvendigt. Den ombygges til godt 50 store lejligheder med moderne installationer.

Desuden opføres nogle nye fællesfaciliteter og varme og elforsyning fornyes. AK Greenland skal derfor have alle fag i gang i totalentreprisen.

Kunden er det amerikanske forsvars indkøbsorganisation, som Adserballe & Knudsen også tidligere har udført opgaver for.

Logistisk erfaring er afgørende
A&K Greenland er et datterselskab af Adserballe & Knudsen og har løst mange opgaver i Grønland gennem mere end fem årtier.

- Vores erfaring med arktiske forhold er en stor fordel, siger direktør Niels Laursen og tilføjer, at det ikke mindst handler om logistikken:

- Alle materialer, maskiner og udstyr skal med skib. Første skib, som kan komme gennem isen, er i maj/juni. Det betyder, at vi skal tænke på alt. Du kører ikke lige forbi trælasten og får nogle manglende skruer. Men vi har fra nu og til foråret til at projektere, indkøbe det nødvendige og få det sendt op med skib, forklarer Niels Laursen.

Totalentreprisen løses i samarbejde med A&K’s grønlandske samarbejdspartnere, rådgivende arkitekt og ingeniør Masanti i Nuuk og Arkitekt Hollingsworth-Pack Corporation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11