23948sdkhjf

NCC slog Enggaard på prisen

To ligeværdige projektforslag var med i opløbet, og det var således prisen, der gjorde udslaget, da Aalborg Kommune i sidste uge valgte NCC som vinder i konkurrencen om en omdannelse af Budolfi Plads i det centrale Aalborg.

Det fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) til Nordjyske Stiftstidende:

- Vi vurderer, at de to bud står nogenlunde lige, når man ser på, hvordan man indretter tingene rent fagligt med grøn plads og bygninger. Og så kommer det ned til prisen, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Ifølge Nordjyske bød A. Enggaard 28,4 mio. kr. for grunden, mens NCC’s bud var væsentligt højere, nemlig 38,2 mio. kr. Handlen betyder, at Aalborg Kommune får et nettoprovenu på 17 mio. kr., idet NCC’s udgifter til nedrivning og etablering af grønne områder og p-pladser skal modregnes.

Købet sikrer NCC en samlet byggeret på 7.200 kvadratmeter. Omdrejningspunktet for projektet er etablering af en stor grøn plads ovenpå en parkeringskælder med 125 p-pladser. I kanten af den nye plads opføres en række bygninger med butikker, caféer, restaurant, en Rema1000-butik og 29 lejligheder på 110-180 kvadratmeter.

Næste skridt i processen er udarbejdelse af en lokalplan, og nedrivningen af eksisterende bygninger forventes indledt i august 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156