23948sdkhjf

86 byggekonkurser i juni

Næsten 500 byggefirmaer har drejet nøglen i år - det højeste antal siden 2010.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 86 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i juni måned.

Dermed er der registreret 492 konkurser i det første halve år af 2016, og det er det højeste antal siden 2010.

Til sammenligning var der blot 247 konkurser i første halvår af 2014, og udviklingen overrasker analysechef Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri:

- Når vi ser på konjunkturerne i branchen, så er de bedre end set i flere år, og der er udsigt til at fremgangen fortsætter. Det, der spiller ind, er, at vi ser en tendens til en opdelt branche, siger han.

Andreas Fernstrøm glæder sig over, at den overvejende del af virksomhederne er i stand til at gribe de muligheder, som konjunkturforbedringerne åbner. Men som tallene viser, er der også en gruppe af virksomheder, der hænger i med det yderste af neglene.

- Og negle har det med at knække, og derfor er der mange konkurser i øjeblikket. De bukker simpelthen under for den benhårde konkurrence, der er i branchen, forklarer han.

Analysechefen maner dog samtidig til besindighed og ser ingen grund til at male en vis herre på væggen:

- Selv om dagens tal er grumme, så skal vi dog også slå koldt vand i blodet. En del af forklaringen er faktisk teknisk. Der har tidligere været en sagspukkel hos Erhvervsstyrelsen, som har udskudt konkurser til 2016. Samtidig er Skat begyndt at indkræve gammel skattegæld, hvilket også giver en stigning i konkurserne, siger Andreas Fernstrøm.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141