23948sdkhjf

Indbyggede persienner giver bedre isolering

Rationel Vinduer har beregnet, at vinduer med indbyggede persienner fører til lavere energiforbrug og et bedre indeklima.
Mange har efterhånden fået øjnene op for, at vinduer med indbygget persienne i termoruden er særdeles praktiske, fordi man helt slipper for den besværlige rengøring af persiennerne. Men undersøgelser viser nu, at disse vinduer også sikrer en bedre isoleringsevne og bidrager til et bedre indeklima i boligen.

Vinduesproducenten Rationel Vinduer har foretaget en række beregninger af den indbyggede persiennes effekt på vinduets isoleringsevne, og resultatet er, at den nedrullede persienne selv i moderne højisolerende rudetyper kan give en betydelig ekstra isolering.

Eksempelvis har en Rationel standard energirude med indbygget persienne en U-værdi på 1.2, når persiennen er oppe, mens værdien er 1.1, når persiennen er sænket og lukket. Det er en forbedring på 9 %.

Ud over at holde på varmen om natten giver den indbyggede persienne også mulighed for solafskærmning om dagen. Det mindsker risikoen for overophedning om sommeren og giver derfor et bedre og mere behageligt indeklima.

Nogle af disse fordele kan naturligvis også opnås ved at trække traditionelle gardiner for inden døre - men slet ikke i samme grad. Med et almindeligt gardin placeres den ekstra isolering eller solafskærmning nemlig først et stykke inde i rummet, og det bevirker, at effekten ikke er nær den samme. Så bliver luften mellem vinduet og gardinet nemlig først varmet op eller kølet ned, hvilket bevirker, at det løsthængende gardin stort set ingen isolering giver.

Om Rationel Vinduer
Rationel Vinduer A/S omsatte i seneste regnskabsår (2007) for 1,157 mio. kr. og beskæftigede i gennemsnit 652 medarbejdere. Virksomhedens produkter forhandles landet over gennem 450 byggemarkeder og tømmerhandler.

Kilde: Rationel Vinduer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078