23948sdkhjf

Installationsbekendtgørelsen udsættes

I et brev til brancheorganisationen Tekniq erklærer erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, at han er enig i Tekniqs anbefaling af at udsætte ikrafttrædelsen af den nye installationsbekendtgørelse.

Troels Lund Poulsen oplyser, at der er tale om et stort, nyt regelsæt og anerkender samtidig behovet for, at branchen skal have tid til at forberede sig på de nye regler.

Derfor har ministeren besluttet at udsætte ikrafttrædelsestidspunktet til den 1. juli 2017 med en overgangsperiode på to år, hvor det er muligt at anvende både den nuværende og den kommende bekendtgørelse.

Branchedirektør glæder sig
Årsagen til det langstrakte forløb er ifølge ministeren, at det har været vigtigt at sikre tilstrækkelig med tid til bearbejdning af høringssvar og udarbejdelse af endelige bekendtgørelser for at skabe så smidige rammer for virksomhederne som muligt.

Hos Tekniq glæder adm. direktør Niels Jørgen Hansen sig over, at ministeren har lyttet til anbefalingen om at give branchen den fornødne tid til at forberede sig på de nye regler:

- Med ikrafttrædelse den 1. juli 2017 og en overgangsperiode på to år har ministeren sikret gode rammer for indfasning af de nye regler. Vi vil hos Tekniq straks efter sommerferien – og i samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen – gå i gang med en omfattende informationsindsats omkring de nye regler, siger han.

Flere måder at gøre tingene på
Den nye installationsbekendtgørelse skal implementere den allerede vedtagne lov om elsikkerhed, der træder i stedet for den gamle stærkstrømsbekendtgørelse.

I grove træk medfører ændringen, at installationsbranchens detaljerede og bindende regelsæt afløses af et nyt og mindre detaljeret regelsæt, der bygger på de europæiske standarder.

Det betyder, at installatørerne fremover skal navigere i en verden, hvor der er flere måder at gøre tingene på.

- Vores bekymring har været, at det, der er ment som en forenkling, snarere bliver en besværliggørelse, fordi det er svært at få et overblik over, hvad der er lovligt, og hvad der ikke er lovligt. Nu tegner det heldigvis til at blive en god proces, fordi branchen får mulighed for at sætte sig ordentligt ind i de nye regler, inden de træder i kraft, siger Niels Jørgen Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172