23948sdkhjf

Seks teams konkurrerer om ny arkitektskole

En ny bygning til Arkitektskolen Aarhus skal opføres på Godsbanearealerne, der bliver Aarhus' nye kreative centrum og hjemsted for en række kulturelle institutioner.

Mandag skød Bygningsstyrelsen projektkonkurrencen i gang, og seks teams har nu tre måneder til at udarbejde et forslag til den kommende arkitektskole.

BIG, Lacaton & Vassal samt SANAA er tidligere prækvalificeret til konkurrencen på baggrund af deres erfaring med store byggerier, mens Erik Giudice Architects, AA-Lab og ALL er valgt på baggrund af en åben idékonkurrence, der blev gennemført tidligere på året.

- Den indledende idékonkurrence havde til formål at give bud på et overordnet koncept og på skolens placering på Godsbanearealerne. Den har bidraget til at kvalificere vores ønsker og krav til den kommende skole. Idékonkurrencens resultater er altså ikke et udtryk for, hvordan vi ønsker, at den kommende skole skal se ud, men den har været et vigtigt redskab for at kunne stille de rigtige krav. I projektkonkurrencen går vi et spadestik dybere, fortæller Torben Nielsen, der er rektor for Arkitektskolen Aarhus.

Projektkonkurrencen løber frem til november, og vinderen forventes at være fundet i marts 2017. Den nye arkitektskole ventes klar til indvielse i sommeren 2020.

Bygningsstyrelsen er bygherre, og Arkitektskolen Aarhus er lejer og slutbruger af det kommende byggeri. Projektkonkurrencen er delvist finansieret af Realdania.

De seks teams:


AA-Lab (Vargo, Nielsen og Palle, Danmark) i samarbejde med Rolvung & Brøndsted Arkitekter, Adept, Tri-consult og Steensen Varming.

ALL (Atelier Lorentzen Langkilde, Danmark) i samarbejde med Buro Happold.

BIG (Danmark) i samarbejde med Transform, Rambøll og SLA.

EGA (Erik Giudice Architects, Sverige/Frankrig) i samarbejde med Niras og Kragh & Berglund.

Lacaton & Vassal (Frankrig) i samarbejde med Powerhouse Company og Kristine Jensens Tegnestue.

SANAA (Japan) i samarbejde med B+G Ingenieure og Sasaki & Partners.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125