23948sdkhjf

86 lejligheder i ny bydel

Calum igangsætter byggeriet af de første boliger i ny bydel ved Limfjorden i Nørresundby.
Om godt et år vil de første boliger stå klar til indflytning i det såkaldte Stigsborg-område, der dækker et stort areal i den østlige del af Nørresundby mellem havnearealerne i vest og Limfjordstunnelen i øst.

Det meste af det store område ejes af Aalborg Kommune og Aalborg Havn. Men Calum A/S ejer en bid på 2,5 hektar, og her bygges nu 86 lejligheder på cirka en tredjedel af arealet.

- Borgmester Thomas Kastrup-Larsen tager første spadestik i begyndelsen af oktober, og straks derefter starter byggeriet. Vi har ejet arealet i nogle år, og vi er glade for, at vi nu kan bygge de første boliger i den store nye bydel, siger indehaver Henrik Calum.

Sælges til lokal investor
Der opføres to bygninger med hver 43 lejligheder. De første 43 står klar sidst i 2017, mens de sidste 43 følger midt i 2018. Der bliver tale om 2-, 3- og 4-værelses lejligheder i et byggeri med op til seks etager.

Hver bygning er bred hesteskoformet og drejet sådan, at næsten alle lejligheder får udsigt til Limfjorden og Aalborgs havnefront, og alle lejligheder får sydvendt terrasse, altan eller tagterrasse.

- Boligerne er tegnet af arkitektfirmaet Kjær & Richter, som vi har haft et tæt samarbejde med i mange år, fortæller Henrik Calum.

Calum står selv for at udvikle og opføre projektet, som efter sin afslutning vil blive solgt til en lokal investor for et trecifret millionbeløb. Samtlige lejligheder opføres med henblik på udlejning.

Stor kommunal satsning
Fra de kommende boliger er der kun et par hundrede meter til Limfjorden. Der er allerede stisystemer tæt ved fjorden, og stier og de rekreative områder ned til fjorden udbygges i takt med byudviklingen.

- Aalborg Kommune satser virkelig i de kommende år på at gøre det gamle industriområde Stigsborg til en ny flot og attraktiv bydel ned til fjorden, og vi håber, at vi med vores boligbyggeri i området kan være med til at sætte ekstra gang i udviklingen, siger Henrik Calum.

Her og nu har Calum ikke konkrete planer for de sidste to tredjedele af arealet.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078