23948sdkhjf

PLH designer for Københavns narkomaner

Tidligere slagterhus er omdannet til stofindtagelsesrum. Se billederne her.
På Halmtorvet 17 i den Grå Kødby på Vesterbro har PLH Arkitekter designet og indrettet nye stofindtagelsesrum i et tidligere slagterhus.

I huset kan stofbrugere indtage deres medbragte stoffer under sikre og sundhedsmæssige forhold – overvåget og assisteret af sundhedspersonale.

Arkitektonisk har PLH blandt andet arbejdet med ’nudging’ i form af flow og farveholdninger. Stofindtagelsen er udformet, så stedet udstråler ro og er uformelt imødekommende samtidig med, at rum og overflader kan tåle intensivt brug.

Rumforløb og gangarealer er udformet med en åbenhed, så konflikter forebygges og personale har overblik og visuel kontakt med hinanden. Samtidig har renoveringsstrategien for bygningen haft fokus på at respektere de særlige arkitektoniske træk ved den Grå Kødby og tilføje nye elementer, der løfter både bygningens og den bymæssige kvalitet.

- Vi er utroligt glade for projektet, som er et stykke social arkitektur, der går meget fint i tråd med PLHs overordnede målsætning om at forbedre livskvalitet gennem vores arkitektur og design, siger Lars Toksvig, ansvarshavende partner på projektet.

I den aflange bygning har PLH skabt en form og et flow med knæk ned gennem huset – en struktur, der giver medarbejderne mulighed for at kunne se hinanden og overskue hele huset. Samtidig er der mange glaspartier og glasvægge og alle døre har koøjer, så personalet altid har mulighed for at holde øje med, hvad der foregår. På den måde kan personalet se om nogle bliver dårlige, om der opstår konflikter og holde øjenkontakt med andet personale i huset.

Huset blev indviet mandag den 15. august, hvor blandt andre socialborgmester Jesper Christensen deltog. Med sine 1.000 kvadratmeter er huset det største af sin ar i Norden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08