23948sdkhjf

JJW bliver totalrådgiver i Hornbæk

Over 5.000 kvadratmeter plejehjem med 51 boliger skal opføres for OK-Fonden.
En enig dommerkomite har kåret JJW Arkitekter som vinder af totalrådgiverkonkurrencen om et nyt plejehjem med 51 plejeboliger og tilhørende servicearealer samt lokaler til hjemmeplejen i Hornbæk.

Projektet har et samlet areal på 5.275 kvadratmeter og er udarbejdet i samarbejde med Danakon rådgivende ingeniører.

Det nye plejehjem opføres på Sauntevej i Hornbæk som erstatning for Bøgehøjgård, der er et velfungerende, men bygningsmæssigt utidssvarende plejehjem.

Dommerkomitéen fremhæver blandt andet, at JJW i sit vinderforslag har formået at skabe et arkitektonisk udtryk, som understøtter følelsen af hjemlighed på en varieret og alsidig måde og medvirker til at give beboerne oplevelser både ude og inde.

- JJW har peget på en lang række gode og konkrete løsningsforslag i sit valg af bæredygtige løsninger, herunder blandt andet grønne tage, regnvandshåndtering, effektivt varmesystem, lyder det i motiveringen.

Derudover fremhæver dommerkomitéen, at de valgte løsninger bidrager til at gøre beboerne mere selvhjulpne, er med til at skabe en optimal og effektiv pleje og integrerer naboer samt lokalmiljøet.

- Vi ved, at hjemlighed, tryghed og muligheden for at være en del af fællesskabet, kombineret med muligheden for at trække sig tilbage, er afgørende for beboernes trivsel. Graduerede fællesskaber er derfor et afgørende parameter i vores projektforslag for plejeboligerne i Hornbæk, ligesom de fysiske rammer giver de ansatte mulighed for nærvær med beboerne, fremmer deres fornemmelse for ejerskab, og støtter dem i at have indflydelse på eget arbejde, forklarer Lars Andersen, der er afdelingsleder for By og Bolig hos JJW Arkitekter, i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125