23948sdkhjf

Anklager: En form for teknisk frifindelse

Forældelse får Skou Gruppen frikendt for aftalte priser
Martin Skou Heideman, der er tidligere formand for Dansk Byggeri, og hans virksomhed er tirsdag blevet frikendt for at overtræde konkurrenceloven.

Retten i Helsingør mente, at sagen var forældet. Derfor er Skou Gruppen blevet frikendt for at have aftalt prisen med en konkurrent, da virksomhederne gav bud på byggeriet af en tagterrasse.

- Vi er lettede, siger Martin Skou Heidemann.

- Nu kan vi få lov til at bygge videre. Det er det, vi er interesserede i, siger han.

Skou Gruppen er blot en af flere byggevirksomheder fra Storkøbenhavn, der er blevet anklaget i en af de hidtil største sager om kartelvirksomhed.

Virksomhederne er anklaget for at have aftalt ulovlige priser på byggeprojekter, blandt andet byggeri af skoler og plejehjem. Værdien skal have været mellem 400 og 500 millioner kroner.

Skou Gruppen var tiltalt for i 2008 at have aftalt, hvor meget der skulle bydes på byggeriet af en tagterrasse. 844.300 kroner eksklusiv moms lød buddet på.

- Jeg sad selv og regnede tilbuddet. Så jeg har ikke et øjeblik været nervøs for, at der skulle være en medarbejder, der havde gjort noget dumt. Jeg var aldrig i tvivl om, hvordan sagen ville ende, siger Martin Skou Heidemann.

Der må højst gå fem år, fra den påståede forbrydelse er sket, til de mistænkte bliver sigtet. Dommeren mener, at den frist er blevet overskredet. Det fortæller Niels Kjærgaard, der er specialanklager ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

- Det er en form for teknisk frifindelse, siger han.

Anklagemyndigheden vil nærlæse dommen og tage stilling til, om den vil søge om tilladelse fra Procesbevillingsnævnet til at anke til landsretten.

Sagen har betydet, at Martin Skou Heidemann har måttet gå af som formand for brancheforeningen Dansk Byggeri.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Men nu har vi en anden god formand, siger direktøren.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078