23948sdkhjf

To priser på spil under Building Green

Hvem skal løbe med æren som byggeriets mest markante bæredygtige inspirationskilder?
Building Green har åbnet for indstillinger til ”Det Bæredygtige Element 2016”, som i år uddeles både som en personpris og som produktpris til en af messens udstillere.

- Opdelingen afspejler først og fremmest, at der sker utroligt meget inden for bæredygtighed i øjeblikket, ligesom bæredygtighed i sig selv kan være en diffus størrelse, siger netværksleder Kasper Lynge Jensen fra InnoByg, der sammen med Building Green står bag den årlige prisuddeling.

- Vi mener derfor, at tiden nu er moden til to selvstændige priser, der tildeles de to bæredygtige elementer, en person og et produkt, der i årets løb har inspireret mest og været mest markant med til at drive udviklingen i branchen fremad, fortsætter han.

Der er åbent for indstillinger frem til fredag den 7. oktober klokken 12. Ifølge projektleder Sarah Elhauge ønsker Building Green at hylde ildsjæle, der yder en engageret indsats for bæredygtighed.

Det kan være en bygherre med ønske om langsigtede investeringer i certificerede materialer, en arkitekt med et innovativt bygningsdesign, en ingeniør som har udviklet smartere måder at få bygningens tekniske installationer eller konstruktive dele sammensat på, eller eksempelvis entreprenøren der insisterer på, at lyset skal slukkes på byggepladsen, når sidste mand holder fyraften.

- Derudover ønsker vi at rette spotlyset mod de mange udstillere på gulvet, der med deres løsninger allerede nu viser, hvordan vi kan bygge grønnere samt mere energirigtigt og miljøvenligt, siger hun.

Bag nomineringerne i årets to priskategorier står en fagjury, som består af Kasper Lynge Jensen fra InnoByg, Tina Saaby Madsen fra Københavns Kommune, Niels Bjørn fra Urban, Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects, Harpa Birgisdottir fra SBi samt Lone Feifer fra Velux.

Artiklen er en del af temaet Building Green 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109