23948sdkhjf

Hammerslag igangsætter Carlsberg-byggeri

24 maltsiloer omdannes til 4.500 kvadratmeter erhverv og butikker i Carlsberg Byen.
Onsdag blev første ’hammerslag’ på Dipylon Hus i Carlsberg Byen slået, og dermed lød startskuddet til et projekt, der transformerer 24 maltsiloer til 4.500 kvadratmeter erhverv og butikker med placering ud til Ny Carlsberg Vej.

Dipylon Hus bliver opført side om side med den ikoniske, fredede Dipylonport og det ligeledes fredede Ny Carlsberg Bryghus.

Administrerende direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, hamrede de første slag i facaden sammen med Poul Schülein, partner hos Arkitema, der er arkitekten bag projektet.

- I Carlsberg Byen har vi en helt unik eksisterende bygningsmasse med en sjæl og historie, som det er vigtigt for os at bevare i udviklingen af bykvarteret. Denne bevaringsværdige bygning er et godt eksempel på kvaliteterne i de eksisterende bygninger, og jeg glæder mig til at se den omdannet til en moderne erhvervsejendom med respekt for det oprindelige udtryk, sagde Jens Nyhus.

Det seks etager høje Dipylon Hus kommer til at indeholde 3.600 kvadratmeter kontor samt 760 kvadratmeter café/restaurant og skal stå færdigt ved udgangen af 2017. MT Højgaard er totalentreprenør, mens EKJ er rådgivende ingeniør.

Om Dipylon Hus

Som nabo til Ny Carlsberg Bryghus indeholdt bygningen tidligere siloer til brug for ølbrygningen, men undergår nu en forvandling til en multifunktionel bygning med erhvervsfunktioner, butikker og cafeer/restauranter.

Bygningen får tilført en tagetage i let konstruktion med en østvendt og rumlig tagterrasse. Stueetagen åbnes op med en gennemgående restaurant, der strækker sig fra Ny Carlsberg Vej til pladsen Bag Elefanterne mod nord og er således med til at understøtte Carlsberg Byens vision om et bykvarter med liv både inde i og mellem bygningerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096