23948sdkhjf

41 byggekonkurser i august

Bedste måned i et ellers slemt konkursår.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i august måned var 41 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det er det laveste antal konkurser, der har været på én måned i 2016.

Antallet af konkurser indtil videre i år ligger dog knap 60 procent over samme periode i 2015. Der har i år til dato været 591 konkurser. I 2015 var der registreret 371 konkurser ved udgangen af august.

- Efter måneder med ufatteligt mange konkurser, er det utvetydigt positivt, at der i august måned 'blot' var 41 konkurser i branchen. Vi skal dog i samme moment huske, at enlig svale gør ingen sommer – vi har i årets første otte måneder haft næsten 60 procent flere konkurser end samme periode sidste år, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

- De mange konkurser i 2016 er blandt andet drevet af, at SKAT er begyndt at indkræve skattegæld, som burde have været betalt for længst. Der er således flere konkurser i 2016, som måske burde være kommet allerede i 2015. Det er derfor ikke et billede af en branche, som er på vej ud over afgrunden, siger Andreas Fernstrøm.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093