23948sdkhjf

Ajos og Lindpro deler elektrikerlærlinge

Ajos vil gerne bidrage til uddannelsen af nye elektrikere, men arbejdet med byggestrøm er ikke alsidigt nok i sig selv til at tage lærlinge ind.

Derfor har Ajos indgået en aftale om udveksling af elektrikerlærlinge med søsterselskabet Lindpro.

- Det giver lærlingene mulighed for at arbejde med byggestrøm, som er noget anderledes end Lindpros opgaver, siger HR-chef Anne-Marie Benner fra Ajos.

Ajos og Lindpro er begge ejet af MT Højgaard, og samarbejdet er et godt eksempel på de synergieffekter, der er ved at indgå i en koncern.

- For Ajos er det en strategisk indsats at øge kendskabet til os fagligt og som arbejdsplads. Vi er konstant udfordret på at skaffe dygtig arbejdskraft, og det kan denne aftale bidrage til i fremtiden, siger Anne-Marie Benner.

Ajos og Lindpro har tilrettelagt et introduktionsforløb, som blandt andet indeholder en grundig indføring i sikkerhedsforhold. Hver lærling bliver tilknyttet en mentor for at sikre det bedst mulige forløb både fagligt og personligt.

Ifølge HR-chef i Lindpro, Rikke Præstmark, går elektrikeruddannelsen generelt i retning af øget specialisering.

Og der synes vi, at det er væsentligt at give de unge et indtryk af bredden i faget, siger hun.

Det er en valgmulighed for lærlingene hos Lindpro, om de vil tage en del af deres praktik hos Ajos. Den første, der har grebet chancen, er Mathias Rasmussen, der begyndte hos Ajos for få uger siden.

- Jeg fik tilbuddet og synes det kunne være spændende at prøve noget andet. Dels er byggestrøm noget helt andet rent fagligt, og dels er det spændende at arbejde i et andet firma og lære deres måder at gøre arbejdet på, siger han og fortsætter:

- Byggestrøm er noget helt anderledes, end det jeg ellers har arbejdet med. Ved byggestrøm arbejder vi meget med andre størrelser kabler og tavler. Jeg er rigtig glad for, at jeg har valgt at prøve det.

Lindpro har lige nu 113 lærlinge, som dermed udgør 11 procent af medarbejderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109