23948sdkhjf

Byggefirma fyrer halvdelen af medarbejderstaben

Svend Aage Christiansen A/S har i år mistet 100 mio. af sin omsætning og nedlægger 130 stillinger over de næste tre måneder.
En omsætningsnedgang på 100 mio. kroner i år og udsigten til yderligere fald i størrelsesordenen 125-150 mio. i løbet af næste år er årsagen til, at det nordjyske byggefirma Svend Aage Christiansen planlægger at afskedige 130 ud af sine omkring 230 medarbejdere.

Entreprenøren har de senere år hentet godt 80 % af sin omsætning på landbrugsbyggeri, men krisen i landbruget har sat en stopper for størstedelen af ordrerne fra den kant:

- Svineproducenterne har ikke tjent penge de sidste to år, men tabt i snit 2,5 mio. kroner årligt. Samtidigt er kommunernes behandling af byggesager gået helt i stå. Og når de nu skal de refinansiere deres flekslån, bliver det til dobbelt pris. Sådan slår den globale finanskrise direkte gennem i nordjyske familiers hverdag, forklarer ejer Svend Aage Christiansen til Nordjyske og spår dystre tider for erhvervslivet:

- Vi har kun set begyndelsen. Det bliver arbejdsløshed som i 80’erne, siger han.

12 af de 230 ansatte har allerede fået deres afsked, til nytår følger så de næste 60, mens der til februar skal fyres yderligere godt 60 medarbejdere.

Svend Aage Christiansen A/S realiserede i sit seneste årsregnskab - der sluttede 30. marts - et resultat før finansielle poster på godt 19,5 mio. kroner. Bruttoresultatet lød på 87,5 mio., mens egenkapitalen på daværende tidspunkt lå lige under 37 mio. kroner.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094