23948sdkhjf

Nyt badeland i Vejles svømmehal

DGI Husets svømmehal i Vejle skal ombygges. Første del af byggeopgaven sendes i udbud til februar.
Vejle Kommune har i samarbejdet med Lokale- og Anlægsfonden finansieret en ny svømmehal til byen, der samlet set forventes at koste 87 mio. kroner at etablere. Det skriver Lokale- og Anlægsfonden i en pressemeddelelse.

Den eksisterende svømmehal bliver omdannet til to bassiner til vandleg, udspring, klatring, forhindringsbane, dykning, trampolin og genoptræning. Desuden bliver rutsjebanen forlænget fra 30 til 50 meter. I forlængelse af det eksisterende byggeri etableres et nyt 50 meter-bassin med store glasfacadepartier.

Hovedentreprise i to udbud
Projektets bygherre opretter udbuddet som en hovedentreprise delt i to særskilte opgaver. Den første bliver sendt i udbud i februar 2017 og indeholder den nye tilbygning samt en renovering af facaden på den gamle. Andel del af opgaven, ombygningen af den gamle hal, vil blive sendt i udbud sidst i 2018 eller i begyndelsen af 2019. Det fortæller Jonas Flyvholm, bygherrerådgiver i Vejle Kommune, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Jonas Flyvholm forventer, at omkring 15 virksomheder vil byde på opgaven.

- Opgaven er nok for lille til de helt store selskaber, så vi regner med, at den vil tiltrække opmærksomhed fra mellemstore virksomheder fra Trekantområdet og Fyn, siger han.

LED-lys på bunden
Jakob Færch, udviklingskonsulent i Lokale- og Anlægsfonden, fortæller i pressemeddelelsen, at den nye svømmehal "får nye digitale løsninger, der ikke tidligere er set i Danmark".

Det nye 50 meter bassin bliver blandt andet udstyret med LED-lys på bunden, så svømmere kan opleve at konkurrere, selv om de træner for sig selv.

Svømmerne kan følge lysstriben, der kan indstilles til flere hastigheder, og forsøge at komme foran den. Bassinkanten får trykknapper, så flere svømmere kan deltage i stafetlege, samt undervandskameraer, så eksempelvis elitesvømmere kan studere og forfine deres svømmeteknik under træning.

50 meter-bassinet betyder en stor udvidelse af kapaciteten for anlægget. Kapaciteten udvides fra de nuværende seks baner på 25 meter. En mobil bro skal gøre det muligt at dele bassinet, så det kan indrettes til mange aktiviteter samtidig. Det vil for eksempel være muligt at spille kajakpolo i den ene halvdel af 50 meter-bassinet, mens der svømmes på 25 meter-bane i den anden halvdel.

I den eksisterende del af svømmehallen fjerner man den gamle tribune delvist, hvilket giver plads til et "Hot and Cold-område" med spa, dampbad, sauna og koldtvandsbassin.

Projektet
Svømmehalsprojektet i Vejle er tegnet af Arkitema Architects i samarbejde med ingeniører fra Cowi. I alt bliver projektet på 3.579 m². Vejle Kommune har afsat 77 mio. kroner, mens Lokale og Anlægsfonden støtter med 9 mio. kroner. I alt forventes projektet at koste 87 mio. kroner at etablere inklusiv udgifter til rådgivning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109