23948sdkhjf

Sådan vil installatørerne løse problem med rekruttering

Mange el- og vvs-virksomheder har planen klar.
Kampen om arbejdskraft vokser de kommende år, men de danske installatører har løsningerne klar.

Ifølge en medlemsundersøgelse fra brancheorganisationen Tekniq skal flere lærlinge samt fastholdelse og karriereudvikling af medarbejderne være med til at imødekomme det stigende antal opgaver, der venter.

- Vi står i en situation med meget lav ledighed og kun få kvalificerede ledige elektrikere og vvs’ere at rekruttere. Derfor er det også positivt, at virksomhederne især har fokus på at åbne dørene for endnu flere lærlinge. Ved på den måde at styrke mulighederne for at få en læreplads er installatørerne også med til at gøre erhvervsuddannelserne endnu mere attraktive, siger underdirektør Tina Voldby.

Ifølge undersøgelsen vil 39 procent af virksomhederne ansætte flere lærlinge for at sikre tilstrækkeligt med arbejdskraft til at løse de stadigt flere opgaver i ordrebøgerne. Derudover vil 19 procent ansætte flere nyuddannede lærlinge.

29 procent af virksomhederne giver endvidere udtryk for, at de vil øge indsatsen for at fastholde nuværende medarbejdere. Desuden vil 19 procent i større omfang efteruddanne og opkvalificere deres medarbejdere.

De udmeldinger glæder Tina Voldby, som peger på, at installatørerne befinder sig i en branche i rivende udvikling med mange nye udfordringer.

- Derfor skal der også satses på karriereudvikling og efteruddannelse, da især specialister er en mangelvare, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158