23948sdkhjf

FLSmidth: Kun få tab af ordrer

Den danske producent af udstyr til cement- og mineralindustrien fastholder sine økonomiske forventninger efter årets første tre kvartaler.
Årets første tre kvartaler bød på en stigning i ordreindgangen på 49 % til 25,8 mia. kr. således, at den samlede ordrebeholdning nu er på 33,7 mia. kroner. Omsætningen i de tre kvartaler endte på 17,7 mia., hvilket er en stigning på 31 %, og overskuddet før skat steg med13 % til 1,5 mia. kroner.

Indtil videre har finanskrisen kun berørt FLSmidth i begrænset omfang, og derfor har man også valgt at fastholde forventningerne om en årsomsætning på 26 mia. kroner og et overskud før skat på 2,3-2,4 mia. Alligevel giver finanskrisen øget usikkerhed.

- Den finansielle krise og de heraf afledte konsekvenser for den globale økonomi har imidlertid medført en afventende holdning hos enkelte kunder, der ønsker at bevare størst muligt finansielt råderum og at tage bestik af markedssituationen på kort sigt. Det betyder, at enkelte investeringsplaner bliver stillet i bero, hvorimod hovedparten bliver gennemført som planlagt. Der er således risiko for en midlertidig nedgang i ordreindgangen vedrørende større projekter, hvorimod ordreindgangen vedrørende Customer Services fortsat forventes at udvikle sig positivt. På længere sigt er det fortsat både vore kunders og vor egen forventning, at de strukturelle efterspørgselsforhold er intakte, og at især urbanisering og industrialisering i udviklingslande vil føre til en stigende efterspørgsel på cement og mineraler, skriver FLSmidth i sin kvartalsrapport.

Kilde: FLSmidth - http://www.flsmidth.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117