23948sdkhjf

Rekordordre: CG Jensen grundlægger nyt boligområde

Fakta om projektet:
Spuns: 3500 lbm spunsvæg på og til vands
Pæle: 120.000 lbm jernbetonpæle
Udgravning: 400.000 ts forurenet jord
Tilfyldning: 100.000 m3 Broer: 12 stk stålbroer
Betonbundplade: 40.000 m2
Herudover tilhørende kanalaptering, kloak-, gartner- og belægningsarbejder.
CG Jensen har netop underskrevet den største ordre i virksomhedens knap 10-årige historie.

I forbindelse med opførelsen af et nyt boligområde på Enghave Brygge i København etablerer CG Jensen seks boligøer, hvoraf de fem delvist bygges ud i Københavns havn.

Fuldt udbygget kommer området til at rumme ca. 1.600 nye boliger og ca. 35.000 kvadratmeter erhverv.

CG Jensen udfører byggemodningen i totalentreprise, som med en kontraktsum på 526 mio. kr. altså bliver entreprenørvirksomhedens største nogensinde. Byggeriet af den første ø, kaldet Kærholmen, er allerede igangsat og den samlede byggemodning for de seks boligøer forventes at være færdig med udgangen af 2019.

Egen metrostation
Enghave Brygge - der samlet kommer til at bestå af 10 nyanlagte øer med 2.600 nye boliger og 1.600 arbejdspladser - er det sidste område langs Københavns Havn på Sjællandssiden, som endnu ikke er bebygget, og det fuldender dermed den byudvikling havnen har gennemgået de seneste 15 år.

Projektet vakte for et par år siden international opsigt, da det arkitektoniske nyhedssite City Lab omtalte Enghave Brygge rosende for ikke blot at være et nyt kvarter i byen – men et helt nyt stykke land med et nyt byområde på sig.

Enghave Brygge får også egen metrostation, når udbygningen af den københavnske metro om nogle år står færdig. Stationen – som logisk nok får navnet ”Enghave Brygge” – vil have en rejsetid på tre minutter til Københavns Hovedbanegård og 23 minutter til lufthavnen.

Følg byggeriet på Engholmene løbende her.

Kort om projektet

CG Jensens totalentrepriser omfatter projektering og udførelse af alle nødvendige byggemodningsarbejder vedrørende etablering af bolig-ø A, B, C, E, F og G inklusiv byggegrube for byggeriet, kanaler, broer og promenader.

Arbejdet omfatter ramning af spuns på vand til inddrivelse af landfast areal inklusiv forankring samt ramning af kanalspuns på land, opfyldning med egnede materialer på vandsiden, udgravning af kanaler og udgravning af fodaftryk til kommende boligbyggeri, tørholdelse af byggegruber samt etablering af hammerhoved, friholderværk og redningsstiger/-liner på ny spuns samt etablering af promenader.

Der udføres pæleramning og udstøbning af bundplade for det kommende boligbyggeri. Herudover indeholder entreprisen også projektering, fremstilling og montering af broer samt kloak-, regnvands- og tagvandsarbejder, forsyningsledninger, belægnings- og gartnerarbejder samt belysning og byudstyr i udenomsarealer, oplyser CG Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14