23948sdkhjf

Medic OUH erkender: Vi overvurderede budgetproblem

Totalrådgiver reorganiserer og strammer op.
Projektforslaget til det nye universitetssygehus i Odense, Nyt OUH, estimerede i juni udgifterne til byggeriet til at være på 1,3 milliarder over budget.

Men i forbindelse med de sidste måneders granskning af materialet, viser det beløb sig nu at være væsentligt mindre, nemlig 425 millioner kroner.

Den nyudpegede bestyrelsesformand for Medic OUH, Brian Thyregaard Andreasen, fortæller, hvad der gik galt i processen:

- Vi har været igennem et turbulent forløb, der bestemt ikke har været tilfredsstillende. Vi kan nu se, at vi i første omgang, som følge af det komprimerede tidsforløb, har overvurderet budgetproblemet. Jeg kan godt forstå, at det giver skrammer på tilliden, og det beklager jeg. Derfor reorganiserer vi nu Medic OUH og strammer op, så vi kan få projektet tilbage på sporet sammen med bygherren, siger han.

Bestyrelsesformanden i Medic OUH trak sig af helbredsmæssige årsager, og her har Brian Thyregaard Andreasen, som til daglig er direktør i Oluf Jørgensen A/S, siden overtaget hvervet.

Fortsætter samarbejdet
Region Syddanmark har valgt at fortsætte samarbejdet med Medic OUH frem mod den forventede totalentreprise. Rådgiverens reorganisering har haft betydning for denne beslutning, men også behovet for at bibeholde unik viden i projektet har spillet en stor rolle, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Innovationsudvalget:

- Reorganiseringen har været nødvendig for at genskabe tillid. Derfor er vi glade for, at det er sket. Samtidig sikrer vi vigtig viden og tid. Og endelig sikrer vi også kvaliteten i det udbudsmateriale, der skal udarbejdes.

Derudover peger udvalgsformanden på, at Medic OUH’s viden vil være nødvendig i regionens planer om at udbyde størsteparten af projektet i en totalentreprise i 1-3 udbudsrunder. Karsten Uno Petersen forklarer bevæggrunden for at arbejde mod en totalentreprise-løsning:

- Vi har behov for størst mulig sikkerhed for, at byggeriet kan gennemføres indenfor den økonomiske ramme, og derfor ønsker vi at gøre brug af entreprenørernes kompetencer allerede i færdigprojekteringen af projektet. Medic OUH skal bistå med udbud og indgå i arbejdet med færdigprojekteringen.

Region Syddanmark forventer ikke umiddelbart, at de nuværende udfordringer får betydning for tidspunktet for færdiggørelsen af Nyt OUH i 2022.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125