23948sdkhjf

Nye boliger dumper miljøkrav

30 % af alle nye boliger ikke op til regeringens miljøkrav. Det giver usunde huse og ofte uden nogen former for retsgaranti. Kommunerne bør teste mere, mener de virksomheder, der tester boligerne.
Der er stor forskel på, hvordan kommunerne tester, om nye byggerier lever op til de nationale miljøkrav.

Jysk Trykprøvning A/S og Tegnestuen A/S Mortalin har undersøgt samtlige danske kommuner, og konklusionen er, at 41 % foretager tæthedsprøvning ved alle nybyggerier, 44 % gør det i 5 % af tilfældene, mens 13 % ingen krav har på området.

Eftersom 30 % af alle nybyggerier dumper tæthedsprøvninger, opfordrer de to virksomheder nu til at øge mængden af tests i kommunerne. Den nuværende er ikke holdbar for hverken miljøpolitik eller de forbrugere, som i sidste ende lades i stikken:

- Det går i sidste ende ud over forbrugerne. De kan ikke være sikre på, at deres boliger er i orden og lever op til den standard, som man kan forvente af en moderne bolig, og som er beskrevet i bygningsreglementerne. Træk, svamp og dårlig opvarmningsøkonomi er konsekvensen, og det er trist, når der faktisk er alle muligheder for både at bygge fornuftigt og kontrollere med gennemprøvet teknik, siger Jan Omel Nielsen fra Mortalin.

Kilde: Tegnestuen - A/S Mortalin Bygningsservice

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078