23948sdkhjf

To boligprojekter kickstarter ny bydel

Boligselskab og private grundejere underskriver aftaler om 215 nye boliger.
En aftale mellem Boligselskabet Sct. Jørgen og de private grundejere Bach Gruppen og Gardit sætter for alvor gang i byggeriet af Viborg Baneby.

Boligselskabet Sct. Jørgen køber jord af Bach Gruppen og Gardit til 140 nye boliger. De to private grundejere vil samtidig selv opføre 75 nye boliger.

- Fantastisk aftale. Kommunens anlægsinvesteringer i Banebyen har banet vej for næste bølge – og det er skønt at se, at det rykker på boligområdet, siger Viborg-borgmester Torsten Nielsen

Der bliver tale om mange forskellige typer og størrelser af boliger. Rummelige familieboliger i både rækker og etager, seniorbofællesskaber, ungdomsboliger og andre små og billige boliger.

- Med almene og private boliger blandet rundt omkring i Banebyen får vi en levende bydel præget af mangfoldighed i boligtyper og ejerformer, siger boligselskabets formand Johannes Stensgaard.

Projektet Viborg Baneby bygger på Cobe Arkitekters masterplan, der omdanner et tidligere industriområde syd for banegården til en mangfoldig bydel med institutioner, erhverv og boliger. Der er aktuelt 45.000 kvadratmeter ny bebyggelse på vej i Banebyen inklusiv plejecentret Banebo og Mercantecs nye gymnasium. Samlet omfatter projektet investeringer for omkring 5 milliarder kroner.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.189