23948sdkhjf

Mercantec må uddanne elektrikere og vvs’ere

Også på Sjælland og Lolland-Falster får de unge kortere vej til en installatøruddannelse.
Når fremtidens elektrikere og vvs-energispecialister fra sommeren 2017 skal starte på deres uddannelse, får de lettere ved at vælge en skole i nærheden af deres bopæl.

Det er et af resultaterne af det nylige udbud af de tekniske installationsuddannelser, som netop er blevet offentliggjort af ministeren for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby. Hos Tekniq, der repræsenterer installationsbranchen, er der stor tilfredshed med resultatet.

- Vi er meget glade for, at ministeren har valgt at følge anbefalingen fra de faglige udvalg. Vi har gjort et stort arbejde for at finde de ’sorte pletter’ på danmarkskortet, hvor afstandene til de nærmeste uddannelsessteder har været for store og dermed en barriere for de unge, når de har skullet vælge uddannelse. Med det nye udbud synes vi, det er lykkedes at forbedre uddannelsesmulighederne markant, ligesom det åbner op for flere praktikpladser, siger underdirektør Tina Voldby i en pressemeddelelse.

Vigtig synergieffekt
Blandt de nye skoler er Mercantec i Viborg, som fra 1. august 2017 åbner for hovedforløbene i uddannelserne til både elektriker og vvs-energispecialist.

- Vi byder Mercantec velkommen og glæder os til det fremtidige samarbejde, som vi har meget store forventninger til. Det vil give en fantastisk synergieffekt, når skolen har begge tekniske installationsuddannelser under samme tag, og dermed kan skolen i høj grad være med til at skabe de dygtig faglærte teknikere, Danmark i almindelighed og installationsbranchen i særdeleshed har så hårdt brug for, siger Tina Voldby.

Brug for lærlinge
Hos CELF i Nykøbing F. har man allerede i en årrække tilbudt hovedforløbet i uddannelsen som elektriker. Men fremadrettet bliver det også her muligt at uddanne sig som vvs-energispecialist.

- Vi kan tydeligt mærke, at der begynder at være mangel på vvs-lærlinge i visse dele af landet. Det gælder fx det sydlige Sjælland og på Lolland Falster. Vores vurdering er, at det bl.a. hænger sammen med, at vvs-energiuddannelsen hidtil ikke har været udbudt på CELF. Derfor har det ikke været attraktivt for unge i området at vælge netop denne uddannelse. Af samme årsag er vi rigtig glade for, at CELF nu påtager sig opgaven at udbyde uddannelsen og dermed sikre, at virksomhederne også her kan finde fremtidens faglærte vvs’ere, siger Tina Voldby.

At der også i fremtiden bliver stort behov for dygtige lærlinge understreges af tal fra Undervisningsministeriet og Tekniq, som for nylig viste, at virksomhederne i installationsbranchen i løbet af årets første seks måneder har oprettet i alt 1.355 lærepladser – det største antal lærepladser siden 2008.

Læs mere om det nye udbud af erhvervsuddannelser på Undervisningsministeriets hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172