23948sdkhjf

Stort Nordhavns-projekt på vej i udbud

Nyt bykvarter får sin egen metrostation.
Udviklingsselskabet By & Havn udskriver i begyndelse af 2017 en indbudt projektkonkurrence om en masterplan for Levantkaj i Københavns Nordhavn.

Det er planen at prækvalificere fem teams til konkurrencen.

Konkurrenceområdet omfatter et areal på cirka 30 hektar, hvor der kan udvikles et bykvarter med boliger, erhverv, kultur og institutioner. I alt skal der bygges cirka 500.000 etagemeter, og den færdige bydel forventes DGNB-certificeret.

Akademisk Arkitektforening fungerer som konkurrencerådgiver og skriver blandt andet i sit oplæg:

- Der ønskes et tæt og varieret bykvarter af høj arkitektonisk kvalitet, i rammerne af mødet mellem det blå og det grønne. På den sydlige del af Levantkaj skal der etableres et sammenhængende, rekreativt område, der sammen med Skudehavnen skal give området en blå og grøn profil. På Levantkaj etableres den tredje metrostation i Nordhavn.

Rettidig omhu
Levantkaj består i dag af én stor asfalteret holm med en containerterminal samt den endnu ikke færdigopførte Copenhagen International School, der skal stå færdig i 2017.

Området udvikles som led i anden etape af byudviklingen i Nordhavnen. Syd for Levantkaj ligger Sundmolen og Århusgadekvarteret, hvor boligbebyggelser netop nu skyder op.

Der vil fortsat gå nogle år med at færdiggøre Århusgadekvarteret, men efterspørgslen efter boliger har været så stor, at der ikke er flere boligbyggefelter tilbage. Derfor er der behov for at planlægge næste etape af byudviklingen i Nordhavn.

- Det går rigtig stærkt med udviklingen i Nordhavn, og for By & Havn er det rettidig omhu, at vi hele tiden kigger fremad mod de næste projekter, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Anmodninger om prækvalifikation skal være By & Havn i hænde senest den 14. november. Konkurrencen forventes at løbe fra 1. februar 2017 til 1. maj 2017. Der udpeges 1-2 vindere, som vil indgå i en forhandlingsfase, som er planlagt til august/ september 2017. Herefter udpeges den endelige vinder. Senest i 2021 flyttes containerterminalen, hvorefter byggemodning og byudvikling kan igangsættes.

Find udbudsteksten under Licitationer her på Building Supply.

Onsdag den 12. oktober klokken 17 afholder By & Havn fyraftensarrangement og workshop med fokus på den kommende masterplankonkurrence om Levantkaj. Det sker på Restaurant Toldboden, Nordre Toldbod 18-24.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094