23948sdkhjf

88 boliger på stadiongrund

Silkeborg Kommune sælger endnu en byggegrund i ny bydel ved det gamle stadion.
”Elegant og varieret”.

Sådan lyder beskrivelsen af projektet ”Stadionparkbebyggelsen”, der har vundet Silkeborg Kommunes udbud af en storgrund i den nye bydel ved byens gamle stadion, som til næste år bliver afløst af Jysk Park ved Silkeborgmotorvejen.

Køberen er selskabet Projekt SG ApS, som er sammensat af flere investorer, heriblandt Christian Paulsens Holdingselskab.

Byggeselskabet Paulsen A/S står for at opføre byggeriet, som er tegnet af KPF Arkitekter. Det kommer til at indeholde 88 ejerlejligheder med to til fire værelser fordelt på fem punkthuse i henholdsvis fire og fem etager.

- Det bliver et meget flot byggeri, og det tilfører vores nye bydel på stadionområdet netop det varierede og grønne islæt, vi har ønsket. Stadionparkbebyggelsens forskudte huse med variation i højden giver en fin overgang til Silkeborgs nye plejecenter, til boldbaner og eksisterende byggerier, siger borgmester Steen Vindum.

Silkeborg Kommune modtog to bud på grunden, og salget indbringer kommunen 25 millioner kroner, hvilket er en million kroner over mindsteprisen.

Tidligere har Silkeborg Kommune solgt en stadiongrund til PLH Holding ApS og Henning Mortensen Holding A/S, som vil bygge 32 boliger i dobbelthuse og rækkehuse i to etager nord for boldbanerne. Salget indbragte Silkeborg Kommune 13,1 mio. kr. og hertil kommer 30,15 mio. kr. fra salg af grund til det nye plejecenter Marienlund, som står færdigt i 2017.

Med det seneste salg afrunder Silkeborg Kommune sin plan for byudvikling i forbindelse med flytningen af stadion. Tilbage i området er fire parcelhusgrunde, som senere bliver sat til salg.

Der skal nu udarbejdes en lokalplan for Stadionparkbebyggelsen. Der forventes byggestart i 2018, hvor også salget går i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094