23948sdkhjf

Sydafrika bygger danskdesignede broer

Dissing+Weitling står bag to spektakulære broforbindelser.
Efter omkring ti år på standby har SANRAL (The South African National Roads Agency) nu besluttet at igangsætte projektet ”N2 Wild Coast Toll Road”.

En central del af projektet er to nye broforbindelser, som er tegnet af danske Dissing+Weitling.

- Vi er glade for, at projektet nu kører igen, og at broerne bliver realiseret. Vi har søgt at skabe et karakterfuldt projekt, der er tilpasset det enestående landskab og forstyrrer økosystemet mindst muligt, men samtidig tilfører området noget spektakulært og identitetsskabende, fortæller Poul-Ove Jepsen, der er Dissing+Weitlings ledende arkitekt på projektet.

Ifølge Poul-Ove Jepsen er de danskdesignede broforbindelser større og mere komplekse end alle andre broer i det sydlige Afrika.

Broerne krydser floderne Msikaba og Mtentu og er en del af en 410 kilometer lang hovedvej i Eastern Cape Province på Sydafrikas østkyst. Anlægsarbejdet begynder i starten af 2017, og det omfattende projekt er efter planen færdigt i 2022.
Dissing+Weitling har tidligere stået bag den prisbelønnede Nelson Mandela Bridge, der er en jernbanebro i det centrale i Johannesburg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097