23948sdkhjf

Planet Huse køber konkurrent

Planet-Koncernen køber MSH Huse A/S og bliver dermed Danmarks største producent af fritidshuse.
De seneste måneder har været særdeles turbulente for fritidshusproducenten Planet Huse. Foretagendet kom i økonomisk stormvejr på grund af konkursen hos ejeren Stones Invest, men midt i oktober lykkedes det for de tidligere ejere at købe virksomheden tilbage.

Investeringslysten stopper tilsyneladende ikke her, for Planet Huse har med øjeblikkelig virkning overtaget aktiviteterne hos konkurrenten MSH Huse A/S. Dermed bliver Planet Huse Danmarks største producent af fritidshuse.

Fra tre til to fabrikker
Administrerende direktør Torben Basse betegner overtagelsen som ”et lykkeligt ægteskab mellem gode venner” og understreger, at der hverken ændres på firma- eller produktnavne.

Derimod lukker Planet Huse sin fabrik i Løsning, og fremover vil produktionen af huse udelukkende foregå to steder:

- Den eneste forskel bliver, at husene fra de to virksomheder fremover bliver produceret på én fabrik i Danmark - nemlig i Ribe - og tilsvarende på én fabrik i Tyskland. Og det giver naturligvis en række helt åbenlyse fordele for alle parter, siger Torben Basse.

Han bakkes op af Morten Egeriis-Maj, der - som tidligere direktør hos MSH - nu er trådt ind i ejerkredsen hos Planet Huse:

- Ved at nedlægge vores produktion i Løsning ved Hedensted ved udgangen af året og flytte den til de moderne produktionsfaciliteter hos Planet-Koncernen i henholdsvis Ribe og i Dargun i Tyskland, kan vi sammen blive langt mere effektive og konkurrencedygtige ved at udnytte kapaciteten bedre på de to lokaliteter. Og det er naturligvis afgørende i denne tid, hvor der er øget kamp om kunderne.

Forventer overskud i 2009
Overtagelsen af MSH Huse giver tro på fremtiden hos Planet-koncernen. Det turbulente år under Stones Invest er endegyldigt fortid, og Torben Basse er overbevist om, at 2009 bliver et år med sorte tal på bundlinjen:

- Vi forventer et plus men bestemt ikke noget rekordregnskab i 2009 i hverken Planet-Koncernen eller hos MSH Huse. Men vi bliver mindre hårdt ramt på vores bundlinje end de fleste af vores konkurrenter. Og fremover er vi rustet til, at salget af vores fritidshuse i løbet af overskuelig tid igen vil nå op på en samlet årlig produktion på omkring 500 huse om året i Danmark og et par hundrede huse i Tyskland, slutter han.

Kilde: Planet-Holding A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096