23948sdkhjf

Karteldømt murerfirma indgiver konkursbegæring

Nyt selskab skal videreføre aktiviteterne i familievirksomhed.
Den 6. september blev Hansen & Graversen Murermestre ved Østre Landsret idømt en bøde på 300.000 kroner for sin medvirken til det store københavnske byggekartel.

Nu er virksomheden under konkursbehandling på ejerens egen begæring.

Jyllandsposten har talt med indehaver Palle Andersen, som oplyser, at konkursen først og fremmest skyldes tabsgivende sager. Beslutningen om at indgive konkursbegæring er dermed ikke en direkte konsekvens af karteldommen, om end den har haft en vis betydning:

- Jeg vil ikke kalde bøden for dråben, der fik bægeret til at flyde over, men det var da en del af det, siger Palle Andersen til avisen.

Hensigten er nu at videreføre aktiviteterne i regi af selskabet Hansen & Graversen A/S, som blev stiftet tilbage i juni – ifølge Palle Andersen som led i et generationsskifte. Af CVR-registret fremgår det, at sønnen Martin Andersen er direktør og medejer i selskabet, mens Tømrer- og Snedkermester Børge Nielsen A/S er majoritetsaktionær.

Østre Landsrets dom i september var en stadfæstelse af en byretsafgørelse fra Hillerød, som kendte Hansen & Graversen Murermestre skyldig i at indhente såkaldte ”lånetilbud”. Østre Landsret valgte dog samtidig at reducere størrelsen på bøden til virksomheden fra 400.000 til 300.000 kroner samt bøden til en ledende medarbejder fra 25.000 til 15.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094