23948sdkhjf

JJW Arkitekter certificerer egen tegnestue

Kontorbyggeri på Frederiksberg opnår DGNB-guld.
JJW Værkstedet, der er navnet på JJW Arkitekters kontorfællesskab, er blandt de første eksisterende kontorbyggerier i Danmark, der opnår DGNB-certifikat.

Bygningen er designet og indrettet af JJW Arkitekter i 2007 og deltog i pilotfasen for den nye DGNB-certificeringsordning for eksisterende bygninger. Med et samlet resultat på 71,1 % certificeres JJW Værkstedet i kategorien Guld.

Ifølge Jørn Kiesslinger, der er DGNB-auditor og faglig leder af bæredygtighed hos JJW Arkitekter, er DGNB-certificeringen set vigtigt skridt i tegnestuens satsning på bæredygtighed:

- JJW Værkstedet er vores daglige arbejdsplads og er, for os som arkitekter, en af de bedste referencer, som vi har til vores arbejde. Forskning viser, at vores fysiske rammer og bygningernes indeklima har en afgørende betydning for både vores velvære og kvaliteten af vores arbejde, siger han.

Erfaringer bruges i kommende projekter
Certificeringsprocessen har også afdækket områder, hvor man med enkle midler kan gøre JJW Værkstedet endnu mere bæredygtigt.

Den optimeringsproces giver en værdifuld viden som kan overføres til arkitektvirksomhedens øvrige projekter.

- Bæredygtighed forudsætter, at vi tænker helhedsorienteret i vores løsninger. Her er DGNB den bedste fællesplatform, vi har i byggebranchen at arbejde ud fra. Vores tegnestue har nogle helt særlige rumlige kvaliteter, og DGNB-certificeringsforløbet har givet os en unik mulighed for at teste og evaluere vores omgivelser, siger Jørn Kiesslinger.

Eksempel på pionérånd
Bygninger udgør cirka 35 % af Danmarks samlede energiforbrug. Samfundsmæssigt opnår man ikke en mærkbar energireduktion ved at opføre nye energieffektive bygninger. Den helt store gevinst kommer ved at fokusere på den eksisterende bygningsmasse. Desuden viser mange nybyggerier sig at fungere anderledes i virkeligheden end på papiret.

Derfor kan det give god mening med en DGNB-certificeringsordning for eksisterende kontorbyggerier, og hos Green Building Council, der udbyder certificeringerne, ser direktør Mette Qvist JJW’s projekt som en god reference:

- JJW Arkitekter er et godt eksempel på den gode pionérånd, der er behov for, når nye kriterier skal afprøves og tilpasses. Det er også inspirerende, at en tegnestue vælger at afprøve medicinen selv, inden den anbefales til andre, siger hun.

JJW Værkstedet er et af i alt 10 projekter, der er tilmeldt pilotfasen for DGNB-certificering af eksisterende kontorbyggerier, som forventes afsluttet i december 2016.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157