23948sdkhjf

Altanfirma bygger skole i Nicaragua

Nyt CSR-koncept med åben invitation til andre danske virksomheder.
Et nyt stort CSR-projekt bliver for alvor skudt i starten af november.

Her rejser Altan.dk’s tidligere direktør Peter Knudsen og CSR-manager Glenn Mott til Nicaragua for at skrive under på købet af otte en hektar stor grund, hvorpå de vil opføre og drive en moderne skole for iværksættere.

Der er tale om et nyt CSR-projekt, som Peter Knudsen og Glenn Mott nu inviterer andre danske virksomheder til at tage del i.

- Vi ved, at der sidder danske firmaer derude, som gerne vil hjælpe, men mangler den rette mulighed. Vores kommende samarbejdspartnere kan her se, præcis hvad de betaler for, og vi opfordrer til, at de tilbyder nogle af deres medarbejdere turen til Nicaragua for at hjælpe med at bygge skolen, siger Peter Knudsen.

Et anderledes koncept
Den tidligere direktør, der nu har overladt tøjlerne i Altan.dk til sin søn, forklarer videre, at en samarbejdspartner eksempelvis kunne være en metalvirksomhed, der påtager sig opgaven med at etablere et metalværksted på skolen. Et andet eksempel kunne være en virksomhed, der vil hjælpe med at betale og installere solceller, som skal forsyne skolen med energi.

- CSR-projekter består tit af flere bidragsydere, men Altan.dk’s koncept er lidt anderledes, da en enkelt virksomhed holder hånden under hele projektet. Altan.dk sørger for alle tilladelser, den overordnede kontakt til myndighederne og garanterer projektets gennemførelse, uddyber Glenn Mott.

Han og familien flytter inden længe til Nicaragua, hvor Glenn Mott i de kommende tre år skal fungere som projektleder på skolen.

En pligt til at hjælpe
Altan.dk har i årevis været involveret i CSR-projekter i udviklingslande. Altanfirmaet har blandt andet bygget skole og sundhedshus i Congo, børnehjem i Tanzania og været meget aktiv i driften af en efterskole i Zambia. Nu er det på tide at gå skridtet videre, både for Altan.dk og for den nu tidligere direktør, som i dag er CSR-ambassadør.

- Der er en generation af unge mennesker i Nicaragua, som har krudt i røven og vil en hel masse. Dem vil jeg gerne skubbe i den rigtige retning. Vi har altid deltaget aktivt i vores projekter, men med det nye projekt har vi muligheden for at bygge det op fra grunden, fortæller Peter Knudsen.

Det er over 10 år siden, Altan.dk med Peter Knudsen i spidsen lancerede sit første CSR-projekt. Det drejede sig om vandbrønde i Indien, og den samlede pris endte på 22.000 kroner. Mere end et årti senere har familievirksomhedens årlige CSR-budget nået millionklassen.

- Vi har muligheden for at hjælpe, så vi har også pligten. Det er min filosofi. Altan.dk har arbejdet med velgørende projekter, siden jeg stiftede den, men det er først for nyligt, at vi er begyndt at fortælle om det, forklarer Peter Knudsen.

Hele virksomheden bliver involveret
I de kommende måneder går jagten ind på at finde virksomheder, der har lyst til at bidrage til projektet. Alle er velkomne, og Peter Knudsen lover, at ingen af de kommende samarbejdspartnere vil komme til at fortryde deres beslutning:

- Projekterne giver glæde og energi i hverdagen – både for mig og medarbejderne. Der er mange steder i verden, hvor få midler kan hjælpe rigtig mange mennesker. Det er svært at sætte tal på, hvad CSR giver tilbage, men det er heller ikke så vigtigt. Vi er glade for det, og kunderne kan se, at vi giver nogle af deres penge videre til andre, der har mere brug for dem, siger Peter Knudsen og fortsætter:

- Alle mine medarbejdere har en stor aktie i de projekter, som vi tidligere har gennemført. Flere af dem har været med i Congo og Zambia for at indvie projekterne. Hele virksomheden bliver involveret, og vi kan se frugten af arbejdet i mange år fremover. Nyde billederne, som de sender til os. Se hvor glade de er for det.

Nicaraguas nye skole for iværksættere skal efter planen stå færdig i 2018.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.345