23948sdkhjf

Her er Danmarks bedste til træbyggeri

Tre tegnestuer er nomineret til Danish Wood Award 2016. Se billeder af deres projekter her.
ONV Arkitekter, Vandkunsten og Falko Arkitekter er med i opløbet om den prestigefulde Danish Wood Award med en præmiesum på 100.000 kroner.

Hvem af de tre, der vinder den prestigefulde arkitekturpris bliver afsløret den 17. november klokken 17 på Velux’ vinduesmuseum; Villum Window Collection.

Ifølge Mikael Koch, der er formand for priskomiteen og direktør i Træinformation, betyder valget af netop ONV Arkitekter, Vandkunsten og Falko Arkitekter, at Danish Wood Award 2016 bliver en dyst på bæredygtighed, form og funktion.

ONV Arkitekter har udviklet en modulløsning til socialt boligbyggeri, der sikrer en høj arkitektonisk kvalitet uden at koste en formue. Det lader sig gøre ved blandt andet ved at bruge træelementer beklædt med alt lige fra gran til skifer, teglklinker og aluminiumsplader.

- Tegnestuen nomineres for sin stædige jagt på at give de dårligst stillede bæredygtigt byggeri og kvalitet til en billig pris. Samtidig har de vist, at træ er et bæredygtigt byggemateriale, der er uhyre konkurrencedygtigt, siger Mikael Koch.

Priskomiteen nominerer også Vandkunsten for projekter som Danmarksgrunden i Rødovre, hvor almene boliger er udført som boksmoduler i træ beklædt med skifer og træ. Tegnestuen forsker også i træets patinering og er på vej med nye løsninger, hvor de arbejder med limtræ i dæk og tag og beklæder facaderne med ubehandlet gran.

- Vandkunsten er nomineret for sit fremsynede arbejde med træet som en væsentlig bidragsyder til mere bæredygtigt byggeri i høj arkitektonisk kvalitet, siger Mikael Koch.

Endelig er Falko Arkitekter nomineret for sit arbejde med tilbygningen til Falkonergårdens Gymnasium. Bygningen fremtræder nærmest som et fint skrin i træ, hvor alle overflader både udvendigt og indvendigt er udført i træ på en særdeles raffineret måde.

Om Danish Wood Award

Træbranchens arkitekturpris bliver uddelt hvert andet år og er en af Danmarks ældste og mest prestigefyldte arkitekturpriser. Prisen er på 100.000 kr. og hædrer en tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ.

Vinderen udvælges af en uvildig komité, som består af formand Mikael Koch (direktør i Træinformation), Dorthe Mandrup (indehaver af Dorthe Mandrup Arkitekter), Anna Maria Indrio (partner i Norrøn) og Anders Brix (professor på Kunstakademiets Arkitektskole).

Prisen er støttet af Træinformation, Danske Byggecentre og Træsektionen i Dansk Byggeri.

Læs mere på traeprisen.dk
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156