23948sdkhjf

Maling er ikke kun til pynt og vedligehold

Tikkurila Danmark tager på Building Green for at vise, hvordan maling kan bruges som et aktiv i kampen for mere bæredygtige bygninger.
ClimateCooler og Biorid.

Det kan lyde som ren science fiction, men i virkeligheden er det navnene på nogle af de specialprodukter, som Tikkurila Danmark gerne vil introducere for den danske byggebranche.

Budskabet er, at maling og overfladebehandling i dag er andet og mere end pynt og vedligehold. Maling og overfladebehandling kan nemlig også fungere som egentlige byggekomponenter med en positiv indvirkning på bygherrens driftsomkostninger såvel som for brugernes komfort.

- Maling og overfladebehandling med specialprodukter er en både meget tilgængelig og effektiv vej til forbedringer af indeklimaet og lavere energiforbrug. De fordele er der flere og flere, som får øjnene op for, siger Kenneth Johansen, administrerende direktør i Tikkurila Danmark, der står bag Beckers Maling og ISO Paint Nordic.

Han fremhæver tagmalingen ISO Paint ClimateCooler, som er tilføjet specialpigmenter, der sikrer, at op mod 80 procent af den indstrålede varme reflekteres tilbage til atmosfæren.

I praksis betyder det, at tagetagen i bygninger med et tag, som er behandlet med ClimateCooler, bliver mere behagelige at opholde sig i, når solen bager, ligesom energiforbruget til køling nedsættes.

En anden løsning, som i år finder vej til Tikkurila Danmarks messestand, er Drytech Biorid, der med få lag er i stand til at bekæmpe skimmel og fugt. Serien er baseret på mikroporøs matrixteknologi og er specielt designet til indendørs overflader.

De messedeltagere, der lægger vejen forbi Tikkurila Danmarks stand, vil også få lejlighed til at opleve et omfattende program af miljømærkede materialer. Ikke mindst fra Beckers Maling, som i årtier har prioriteret miljøvenlig produktudvikling højt. Beckers Maling råder således over en lang række af malinger, som blandt andet er mærket med Svanemærket og godkendt af det svenske astma- og allergiforbund.

Artiklen er en del af temaet Building Green 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312