23948sdkhjf

E&P skal ombygge historisk kloster

Totalentreprisekontrakt løber op i over 230 millioner.
Sankt Joseph Søstrenes kloster og kirke på Østerbro får nyt liv, når de historiske bygninger i midten af 2019 slår dørene op som plejecenter og seniorbofællesskab.

Vinderprojektet er blevet offentliggjort onsdag, og det bliver et team bestående af Enemærke & Petersen, Rubow Arkitekter og Sweco, der skal omdanne klosterbygningerne fra 1905 til 33 seniorboliger.

Plejecentrets servicearealer bliver placeret centralt i klostret, mens kirken omdannes til café og fællessal med scenefaciliteter. Desuden vil der blive opført en ny bygning på 7.800 kvadratmeter, som indrettes med 92 plejeboliger. Projektet indeholder også velværefaciliteter, tandlægeklinik, træningssal, køkkener og kontorer.

En sjælden opgave
For Enemærke & Petersen er tale om en totalentreprisekontrakt til 233 millioner kroner inklusiv moms.

- En opgave som den her får man kun få gange i livet. Med kombinationen af renovering og nybyggeri forener vi klosterbyggeriets solide håndværk og materialer med nutidens plejeteknologi og bæredygtighedsprincipper, siger administrerende direktør Henrik Mielke.

Enemærke & Petersen forventer at påbegynde byggeriet ultimo 2017. Forinden skal det nuværende plejecenter på grunden rives ned.

Fokus på socialt aspekt
Lejerbo København er bygherre på projektet, og formand Jan Hyttel udtrykker stor tilfredshed over samarbejde med Københavns Kommune og Sankt Joseph Søstrene, der har været gennem hele processen.

- Sankt Joseph-klostrets bygninger byder på mange muligheder for at skabe boliger af høj kvalitet til byens ældre. Derudover har det for Lejerbo København været vigtigt, at de ældre får mulighed for at samles og lave fælles aktiviteter sammen. Derfor er vi stolte af, at bygningsanlægget og kirken i fremtiden vil blive brugt til socialt samvær, siger Jan Hyttel i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune står over for den udfordring, at der i de kommende år vil komme flere ældre, som har behov for en plejebolig.

- Vi mangler akut boliger i København til alle generationer. Derfor er det fantastisk, når historiske bygninger som Sankt Joseph kan få en ny funktion, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14