23948sdkhjf

C.F. Møller bag 217 boliger i Ørestad

21.000 kvadratmeter opføres lige op til Amager Fælled.
Med udgangspunkt i den klassiske københavnerkarré har C.F. Møller sammen med Moe designet et nyt boligbyggeri med 217 lejligheder, som ventes klar til indflytning sidst i 2018.

Projektet udvikles for Agenda Property og Obel-LFI Ejendomme, som er blandt de nye investorer i Ørestad Syd, hvor intet mindre end 10 nye boligbyggerier igangsættes i løbet af kort tid . V8 Construction skal stå for opførelsen.

Ifølge Lone Wiggers, der er partner og arkitekt hos C.F. Møller, er der tale om en nyfortolket københavnerkarré, hvor klassiske elementer som karnapper, franske altaner og farvet mønstermurværk inddrages.

- Ved at bygge videre på historien om den københavnske karré – men i en moderne udgave – skaber vi her en bebyggelse, der trækker på, og genfortolker, Københavns arkitektoniske arv, siger Lone Wiggers.

De 217 lejligheder i CobraHaven, som byggeriet er døbt, spænder fra 70 til 145 kvadratmeter og vil således henvende sig til en bred målgruppe.

Ifølge Lone Wiggers er et vigtigt aspekt ved byggeriet, at kantzonerne udformes og differentieres i forhold til det omkringliggende byrums karakter.

- Det skal sikre, at mødet mellem stueetage og gade både forstærker bylivet og samtidig skaber en behagelig overgang mellem private lejligheder i det hævede stueetager og det offentlige rum, siger hun.

Det medfører eksempelvis, at der mod tværgaderne etableres forhaver, terrasser og beplantning, som skal skabe liv, mens der mod Amager Fælled skabes private zoner i stueetagen, vinddæmpende elementer og beplantning. Mod øst får kantzonen et grønt præg samt halvprivate zoner til ophold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109