23948sdkhjf

DTU får millioner til forskning i fiberbeton

Et nyt projekt skal de næste tre år forske i udnyttelsen af et nyt fiberforstærket betonmateriale, der gør det muligt at fremstille store og lette præfabrikerede elementer uden anvendelse af traditionel stålarmering.
Professor Jeppe Jönsson og lektor Gregor Fischer fra DTU har modtaget 2,5 mio. kroner fra Aase og Ejnar Danielsens Fond og Knud Højgaards Fond. Pengene er øremærkede til at bygge videre på erfaringerne fra et tidligere pilotprojekt om lange letvægts dæk- og tagelementer.

Projektet skal forske i anvendelsen og udnyttelsen af et nyt fiberforstærket betonmateriale, PVA-ECC (Polyvinyl Alcohol fiber reinforced Engineered Cementitious Composite). Der er tale om et materiale, som gør det muligt at støbe tynde fiberbetonplader uden anvendelse af traditionel stålarmering:

- Projektet skal udforske og udvikle designet af elementerne, produktionsmetoder, materialeparametre og strukturel opførsel af præfabrikerede dæk- og tagelementer bestående af modulært opbyggede tynde fiberbetonplader og stålbjælker, fortæller Jeppe Jönsson.

Projektets løber tre år fra 2009, og det samlede budget er på omkring 3,5 mio. kroner.

Kilde: DTU Byg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094