23948sdkhjf

DTU-professor: Vi kan ikke være det bekendt

Har undersøgt indeklimaet på 50 folkeskoler, og resultatet er nedslående.
- Jeg synes simpelthen ikke, vi kan være det bekendt.

Så kontant var meldingen fra DTU-professor Geo Clausen, da DR1-udsendelsen Sundhedsmagasinet tidligere på ugen satte fokus på indeklimaet i landets folkeskoler.

Baggrunden er en undersøgelse, som DTU Byg har foretaget i samarbejde med Realdania på 50 skoler over hele landet.

Blandt konklusionerne er, at der i mere end halvdelen af klasselokalerne er utilstrækkelig ventilation. Især på skoler uden mekanisk ventilation er der problemer. Her er koncentrationen i op til 78 procent af lokalerne højere end tilladt, skriver DTU i en pressemeddelelse.

- Hvis vi som voksne ikke kan lide lugten i bageriet, så har vi i princippet en mulighed for at finde en anden arbejdsplads. Det har børnene ikke. De kan ikke bare lige skifte skole, fordi der er dårligt indeklima. Det er vores ansvar. Vi sætter dem der, så skal vi også sørge for, at der er gode forhold i bygningerne, sagde Geo Clausen i Sundhedsmagasinet.

Ifølge lektor Jørn Toftum fra DTU Byg er et ventilationsanlæg, der automatisk sørger for udluftning, den mest effektive metode til at sikre et godt indeklima. Har man ikke det, er en simpel metode et skridt på vejen: Husk at lufte ud.

Find udsendelsen på DR’s hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096