23948sdkhjf

Omsætningsrekorden står for fald i Skou Gruppen

På vej mod nyt rekordår efter frifindelse i kartelsag.
2016 har indtil videre været et godt år for Skou Gruppen.

Så godt at ejer og direktør Martin Skou Heidemann forventer at sætte ny omsætningsrekord, når regnskabsbøgerne lukkes ved udgangen af 2016.

Det afslører han i et interview med Frederiksborg Amts Avis.

- Sidste år satte vi rekord med en omsætning på 269 millioner kroner mod 181 millioner kroner i 2014. Vi kommer til at slå rekorden igen i år, og det endda med en stor streg under, siger Martin Skou Heidemann.

Han startede selv virksomheden i år 2000 hjemme i sit eget køkken sammen med to svende. I dag beskæftiger Skou Gruppen omkring 160 ansatte, har opgaver for trecifrede millionbeløb, og så er Skou Gruppen for første gang for egne penge gået ind i tagboligprojekter i København og skal bygge i alt 33 taglejligheder det kommende år.

Gerne formand igen
Tidligere på året blev Skou Gruppen frifundet for at have deltaget i en ulovlig prisaftale, og anklagerne i kartelsagen betød, at Martin Skou Heidemann trak sig som formand for Dansk Byggeri.

Det er en post, som han gerne vender tilbage til:

- Jeg tror på, jeg har noget at bidrage med. Jeg har været ansat i meget store virksomheder, og jeg har startet en meget lille virksomhed, som nu har vokset sig mellemstor. Jeg mener, at Dansk Byggeri skal fokusere mere på sammenhold, så virksomhederne eksempelvis kan udveksle erfaringer og hjælpe hinanden. Og jeg ved, hvilke problemstillinger branchen oplever. Der er håndværkere, som ringer til mig fra Jylland og siger, de synes, jeg bør være formand igen. De siger, jeg kan tale deres sprog, siger Martin Skou Heidemann til Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge avisen har han dog ingen intentioner om et kampvalg med den nuværende formand Claus Bering.

De største tømrervirksomheder stormer frem

Det er ikke kun i Skou Gruppen, at det går fremad netop nu. Således viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri og Deloitte, at indtjeningen blandt de største danske tømrerfirmaer er steget med hele 78 pct. fra 2014 til 2015.

- De store tømrervirksomheder har i den grad formået at udnytte opsvinget i byggeriet. I 2014 kunne mestrene sætte 34.000 kr. i banken for hver ansat. Det tal er steget til hele 61.000 i 2015-regnskaberne. Det er meget imponerende, siger partner i Deloitte Thomas Frommelt.

63 pct. af de danske tømrervirksomheder har en soliditet over 15 pct. og et afkast af den investerede kapital på over 10 pct. Blandt tømrervirksomhederne med over 50 ansatte er afkastet af den investerede kapital oppe på 53 pct.

Link til undersøgelsen fra Deloitte og Dansk Byggeri
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078