23948sdkhjf

Husbygger vil sælge mere bæredygtighed

KFS Boligbyg kan som det første husfirma herhjemme tilbyde et FSC-certificeret hus.
Nordjyske KFS Boligbyg har arbejdet med bæredygtighed i mange år og var blandt andet med til at opføre VKR-koncernens ”Bolig for livet”-projekt tilbage i 2008.

Men det var med færdiggørelsen af den første danske AktivHus-villa sidste år, at indehaver Ditte Maria Kollerup for alvor så potentialet i at gøre bæredygtighed til en del af virksomhedens strategiske fundament.

- Med AktivHuset i Sabro kunne vi for første gang konstatere, at det kan betale sig at bygge bæredygtigt. Det hus er et bevis på, at det ikke længere er dyrere end et traditionelt byggeri, siger Ditte Maria Kollerup om den selvforsynende villa på 160 kvadratmeter.

KFS Boligbyg har meldt sig ind i AktivHus Danmark, der arbejder for at udbrede bæredygtighed i den danske byggebranche, og i foråret valgte virksomheden at lade sig FSC-certificere.

- Det har selvfølgelig krævet en omstilling, men vi vil gerne tilbyde FSC-træ som en mulighed og bidrage til at trække markedet i en mere bæredygtig retning, fortæller Ditte Maria Kollerup.

Folk nøjes ikke længere med at tale
For en husbygger er der ingen økonomisk gevinst i at blive FSC-certificeret, snarere tværtimod. Det er en langsigtet investering i en tro på, at de virksomheder, der satser bæredygtigt i dag, vil stå med et forspring, når bæredygtighed bliver et uomgængeligt krav for at begå sig på markedet.

- Det kan jeg selvfølgelig ikke slå to streger under. Men vi opbygger et erfaringsgrundlag, som vi kan brande os på og derigennem gøre os attraktive for nye kunder, siger Ditte Maria Kollerup.

Hun mener, at det er blevet lettere at få slutbrugeren i tale i forhold til bæredygtighed, end det var for fem år siden.

- Folk nøjes ikke længere med at tale om bæredygtighed. Flere og flere begynder at handle derefter, siger Ditte Maria Kollerup og tilføjer, at det for hende er helt oplagt at satse på FSC, idet træ er den produkttype, der bruges allermest af i et husbyggeri.

To FSC-huse på tegnebrættet
Som Danmarks første FSC-certificerede husbygger kan KFS Boligbyg nu tilbyde sine kunder et helt FSC-certificeret hus. Så langt er virksomheden ikke endnu, men det er heller ikke det vigtigste:

- Jo flere huse vi kan certificere, desto bedre er det naturligvis. Men det er ikke det primære for os. Det primære er, at alle kunder tilbydes FSC som en mulighed, og at vi på den måde bidrager til at påvirke markedet, siger Ditte Maria Kollerup.

Som et resultat af FSC-certificeringen skal KFS Boligbyg i løbet af 2017 i gang med to husprojekter, hvor FSC er i fokus. Det ene opføres til en byggeudstilling i Solbjerg ved Aarhus, mens det andet skal indgå i et indtil videre hemmeligholdt tv-program.

Hvorvidt de to huse ender med en decideret FSC-projektcertificering, er endnu ikke afgjort, men Ditte Maria Kollerup er ikke i tvivl om, hvilken vej vinden blæser:

- Om 3-5 år kan bæredygtighed være en headline for de fleste byggerier. Men jeg tror, at hele branchen har en udfordring i at forenkle emnet og få nogle enkle budskaber frem, som slutbrugeren kan forstå og forholde sig til. Hvis det ikke er enkelt for kunderne, så mister de fokus efter fem minutter. De går mest op i, hvordan livet bliver i deres nye hus, siger hun.

Debattér med Ditte Maria Kollerup på Building Green

Under overskriften "Hr. og fru Jensens bæredygtige hus" inviterer FSC Danmark til paneldebat på denne uges Building Green-messe i Forum København.

Det sker torsdag den 3. november klokken 13.30, hvor du kan møde Charlotte Mannstaedt (direktør og ejer i Hansen Kitchen), Jette Rosendal (privat bygherre) og Ditte Maria Kollerup (kreativ direktør og ejer i KFS Boligbyg).

Læs mere om Building Green 2016 på Building Supplys temaside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078