23948sdkhjf

To vil bygge Aarhus’ nye kongrescenter

Bjarke Ingels er igen på spil som arkitekt i ny havnebydel.
Fredag udløb fristen på at byde på byggeriet af et nyt stort hotel- og konferencecenter med kapacitet til 2.000 konferencegæster.

Ifølge Jyllandsposten skal Aarhus Kommune nu vælge mellem to indkomne bud på byggegrunden, der er centralt placeret i den nye havnebydel Aarhus Ø.

Kommunen ønsker ikke at afsløre, hvem der står bag buddene, men byudvikleren Rune Kilden vil imidlertid gerne fortælle, at han er involveret i det ene – sammen med Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, arkitektfirmaerne BIG og Sleth samt hoteloperatøren Scandic.

- Vi vil lave noget, der har international klasse og i sig selv er en attraktion og skal kunne give noget tilbage til byen, siger Rune Kilden til Jyllandsposten.

Rune Kilden købte for to år siden et byggefelt i Aarhus Ø. sammen med Casa-ejer Michael Mortensen og er netop nu i gang med at bygge 254 boliger med tilhørende byrumsaktiviteter – ligeledes med BIG som arkitekt.

Konferencecentret skal placeres på Pier 4 i det såkaldte Ø4-område, som består af fem byggefelter. Vinderen af udbuddet vil foruden det 19.500 kvadratmeter store hotel- og konferencecenter også få køberet til tre af disse byggefelter med mulighed for at opføres 26.000 kvadratmeter bolig og detailhandel. Vinderen udpeges i starten af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094