23948sdkhjf

Arkitema og KPC scorer et hattrick

Den tredje Danske Bank er nu på tegnebrættet.
Det bliver KPC og Arkitema, der skal stå for ombygningen af Danske Banks ejendom i Odense.

De to virksomheder scorer dermed et decideret hattrick, idet de i forvejen samarbejder om to nye bankhuse for Danske Bank i Aarhus og Kolding.

- Det er spændende at være med til at samarbejde med Danske Bank om deres fremtidige bygninger. Vi skal vise, at de nye bankmiljøer er levende steder og binde dem sammen med de omkringlæggende omgivelser i meget højere grad, end banker tidligere har gjort, siger senior partner i Arkitema Kim Risager.

Fællesskab, videndeling og nærhed
I Aarhus og Kolding er der tale om nybyggeri, mens der i Odense vil være tale om en gennemgribende renovering af den eksisterende bygning ved Albani Torv.

Gennem etableringen af et centralt atrium vil hvert enkelt bankhus i de tre byer give mulighed for fællesskab, videndeling og nærhed, både for ansatte og for besøgende.

I første omgang vil man finde de mest udadvendte bankfunktioner i stueplanet. På de øvrige etager vil der være plads til andre bankfunktioner, som atriet dog vil gøre synlige for bygningens gæster, ligesom fokus også er på omgivelserne.

Åbner sig op mod byen
Med den kommende Danske Bank-bygning i Aarhus som forbillede skal bygningen i Odense åbnes op mod Albani Torv og Eventyrhaven.

Det skal ikke længere være en kontorbygning i traditionel forstand med en forside og en bagside. Alle sider skal være tilgængelige og give indtryk af en imødekommende og åben bank.

- Vi tænker rigtig mange spændende tanker sammen med Danske Bank for tiden for den endelige udformning. I modsætning til det traditionelle lukkede kontorhus laver vi en bygning, der åbner sig op mod byen, siger Kim Risager.

Facadeudtrykket varieres og brydes ned i en menneskelig skala, hvor der i forskudte partier kan ses aktivitet og liv.

- Jeg tror, at det som folk vil lægge mest mærke til i starten, vil være sammenkoblingen med udenomsarealerne, hvor der er planer om skaterbaner, cykelvaskeri, udendørs motionsfaciliteter eller andet i den stil, siger Kim Risager.

Arkitema tegner også de kommende naboer til Danske Bank i Odense; de sydlige karréer på Thomas B. Thriges Gade.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125