23948sdkhjf

VIDEO: - Klimaks på 12 års udvikling

Årets vinder af Building Greens produktpris bidrager til et lavere energiforbrug og et bedre indeklima - uden at kræve en hel masse af brugeren


Building Green-messen uddeler i år Det Bæredygtige Element for tredje gang, og som noget nyt skulle der i år overrækkes to priser i stedet for én.

Personprisen gik til Erling Deigaard, medgrundlægger af den bæredygtige landsby Andelssamfundet i Hjortshøj, mens det intelligente energivindue, Ventilationsvinduet, fik overrakt produktprisen.

- Det er en rigtig stor ære. Det er klimaks på den udvikling, jeg startede i 2004, sagde grundlægger Poul Horn, da han modtog prisen på hovedscenen.

Konceptet bag Ventilationsvinduet baserer sig på såkaldt intelligente utætheder og bryder med opfattelsen af, at et vindue skal være hermetisk tæt. Ved hjælp af indbyggede, selvstyrende ventiler sørger Ventilationsvinduet for såvel varme som køling og frisk luft afhængigt af bygningens og beboernes behov.

Andet og mere end et vindue
Det Bæredygtige Element hædrer virksomheder, ildsjæle, produkter eller projekter, som fortjener anerkendelse, fordi de har medvirket til at fremme bæredygtighed i byggeriet, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse.

At juryen i år har valgt at pege på Ventilationsvinduet, skyldes ifølge jurymedlem Kasper Lynge Jensen, at vinduet kombinerer flere funktioner:

- Det er svært at vælge mellem gode nomineringer, som kan være svære at sammenligne, men Ventilationsvinduet er innovativt, fordi det er andet og mere end et vindue. Det bidrager til et lavere energiforbrug og et bedre indeklima uden at kræve en hel masse af brugeren, siger Kasper Lynge Jensen.

Ventilationsvinduet vinder Det Bæredygtige Element i produktkategorien foran den vandgennemtrængelige asfaltbelægning NCC PermaVej, halmbyggeelementet EcoCocon, facadebeklædningssystemet Climate Cover og akustikloftspladen Troldtekt.

Artiklen er en del af temaet Building Green 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094