23948sdkhjf

Støtte til udvikling af ny vinduesteknologi

En række virksomheder - heriblandt arkitektfirmaet 3XN - modtager millionstøtte til udvikling af nye vinduer, der kan reducere energiforbruget.
Miljøstyrelsen offentliggør i dag uddelingen af de såkaldte EUDP-midler. Af det samlede beløb på 50 mio. kroner vil de 4 mio. gå til videreudvikling af teknologien microshade, der er en usynlig lamelstruktur, som kan afvise solvarme uden at forhindre udsynet.

Det er det danske arkitektfirma 3XN, der - sammen med den tyske vinduesproducent Büfa, konsulentfirmaet 1st Mile og teknologivirksomheden Photosolar - har søgt om støtte til projektet:

- Vi er desperate over, at der ikke findes de teknologiske løsninger, der skal til for at opfylde kundernes krav til både energieffektivitet og design. Derfor er vi gået ind i produktudvikling, siger projektleder hos 3XN - Lars Lundbye - til Børsen.

Parterne skal de næste to år arbejde på at fremstille et vindue, der kan reducere energiforbruget til køling af kontorhuse og andre bygninger, og Lars Lundbye har store forventninger til resultatet af satsningen:

- Det her kunne godt gå hen og blive en pæn vækstvirksomhed på det internationale marked, spår han.

De 50 mio. kroner fra den aktuelle EUDP-pulje er gået til 12 forskellige projekter. I alt har EUDP uddelt 140 mio. kroner i år. Hertil kommer 150 mio. kr., der er særligt øremærket udviklingen af det såkaldte andengenerations bioetanol.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078