23948sdkhjf

Anlægsentreprenør overrasker positivt trods tilbagegang

En svensk retssag koster 20 mio. kr. for M.J. Eriksson, som ikke desto mindre cementerer sin status som en af landets største anlægsentreprenører.
M.J. Eriksson trodser virksomhedens egne forventninger med 2015/16-regnskabet, som viser et resultat før skat på 92 mio. kr. af en omsætning på 2.123 mio. kr. Og selv om det altså er en tilbagegang i forhold til 2014/15, er både aktivitet og indtjening højere, end hvad anlægsentreprenøren fra Brøndby Strand selv havde forventet.

- Problemet i den her branche er jo, at vi ikke kan lave noget, folk ikke vil have. Omvendt lader vi heller ikke være med at lave noget, hvis der er ønsker om det. Vi troede, vi var faldet mere i omsætning og indtjening, end det har været tilfældet, men det er da gået udmærket, siger adm. direktør Jørgen Eriksson med det, der næsten lyder som jysk beskedenhed.

Licitationen – Byggeriets Dagblad fastslog for to uger siden i en brancheanalyse, at anlægsentreprenørerne står på toppen af et par gode år og kigger ind i uvisheden. For M.J. Eriksson er situationen den, at en række mindre projekter har taget over, hvor de store anlægsopgaver skulle have givet arbejde.

Svensk retssag koster 20 mio.
Den situation varer næppe ved, erkender Jørgen Eriksson, som køber analysens præmis og forventer, at aktiviteten falder i de kommende år.

- Det offentlige har valgt at skære ned for anlægsbudgetterne, og det kan måske være fornuftigt nok politisk set helt overordnet. Men det rammer da sådan nogle som os, der lever af at lave anlægsarbejder, så med mindre der sker noget helt vildt, vil vi se lidt lavere omsætning og indtjening næste år, siger han.

Det hører i øvrigt med til historien om M.J. Erikssons regnskab, at anlægsentreprenøren har valgt at bogføre et tab på 20 mio. kr. i forbindelse med en retssag, som det svenske datterselskab, M.J. Eriksson Entreprenad AB, er involveret i.

M.J. Eriksson tabte den første sag ved Tingsrätten i Sverige, hvorfor sagen nu skal behandles ved Hovrätten, som modsvarer Landsretten i Danmark. Direktør Jørgen Eriksson har ingen forventning om, at sagen har fundet sin afgørelse i løbet af 2017. Og det er altså grunden til, selskabet har valgt at bogføre et tab i det seneste regnskabsår.

Blandt de største i branchen

M.J. Eriksson er fortsat blandt de absolut største anlægsentreprenører i Danmark, selv om det nye 2015/16-regnskab byder på en mindre nedgang i både omsætning og indtjening.

Det fremgår af Byggeriets Top, som samler de mest toneangivende virksomheder fra 10 udvalgte underbrancher i byggeriet.

Byggeriets Top – der udgives i et samarbejde mellem Building Supply og Licitationen - Byggeriets Dagblad – udkommer fredag den 11. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11