23948sdkhjf

HusCompagniet sætter historisk salgsrekord

HusCompagniet solgte 140 huse i oktober, som dermed blev den bedste salgsmåned i firmaets historie. Med det rekordhøje salg i oktober nærmer landets største typehusbygger sig målsætningen om at nå et salg på 1.500 huse i år.

- Det kommer tæt på, og vi sælger i hvert fald mere, end vi nogensinde har gjort før. Om vi så lander på 1.475 eller 1.505 solgte huse, betyder mindre, siger direktør Steffen Baungaard til Building Supply.

Han henviser til, at HusCompagniet sidste år solgte 1.355 huse, mens salget i 2014 lød på 1.050 huse. Året inden solgte virksomheden, der har hovedsæde i Horsens, 832 huse. Den fremgang skal selvfølgelig fortsætte, hvis man spørger Steffen Baungaard, men han peger samtidig på, at omgivelserne ikke gør det let.

- Markedet har ikke rejst sig endnu, og jeg føler ikke, at vi ser hverken flere eller færre mennesker ved vores udstillingshuse. Der bliver selvfølgeligt bygget en masse dyre lejligheder i København, men det er ikke rigtigt smittet af os hos.

Fremgang i Tyskland
Det er det tyske marked til gengæld. HusCompagniet sælger nu omkring 15 huse hver måned i landet, hvor virksomheden hedder Die HausCompagnie.

- Tyskerne kan virkelig godt lide Danmark og Skandinavisk design. Derudover er det ret nyt dernede, at man får et færdiglavet hus med betaling ved indflytning, siger Steffen Baungaard, som forventer, at det tyske hussalg udgør omkring 25 procent af virksomhedens omsætning i løbet af et par år.

Indtjeningen pr. solgt hus er allerede nu den samme, som det er tilfældet i Danmark, men åbningen af nye kontorer, ansættelsen af nye medarbejdere og den store mængde af markedsføring gør, at indtoget i Tyskland endnu har været en underskudsforretning. Det skal være slut næste år, hvor Steffen Baungaard forventer at gå i break even på det tyske marked.

Blandt byggeriets største

HusCompagniet – der præsterede et resultat før skat på 194 mio. kr. i regnskabsåret 2015 – indtager fjerdepladsen i magasinet Byggeriets Top, som rangerer 85 af byggebranchens største virksomheder fra 10 forskellige underbrancher.

Byggeriets Top – der udgives i et samarbejde mellem Building Supply og Licitationen – udkommer med 10 brancheanalyser, masser af statistik samt en liste over alle virksomhederne fredag den 11. november i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1