23948sdkhjf

Musikkens Hus i Aalborg vinder international pris

Området omkring Musikkens Hus i Aalborg har vundet førstepladsen ved den internationale prisuddeling ”City.People.Light Award 2016”, som blev afholdt torsdag i Seoul.

Bag prisuddelingen står Philips Lighting og LUCI – de store byers sammenslutning på lysområdet – som uddeler prisen ud fra kriterierne om at anvende lys på en måde, der er bæredygtig og samtidig skaber liv i byrummet.

Stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen fra Aalborg Kommune modtog prisen i Seoul, og han var naturligvis både glad og stolt:
- At vinde over disse flotte projekter er fantastisk. Og at få endnu en præmie for vores havnefront inden for en måned er endnu mere fantastisk.

Han fremhæver, at et af kriterierne for prisen er "livability", og det er præcis, hvad Aalborg har haft fokus på gennem hele sin omfattende havneomdannelse.

- Lysprisen kommer på toppen af et havneprojekt, der på enestående vis viser, hvor vigtigt det er at holde fast i det lange seje træk, som det er at transformere Aalborgs gamle havnefront til den havnefront, der i dag. Det matcher universitetsbyen Aalborg. Det er en stor anerkendelse til alle – politikere, medarbejdere på projektet og rådgivere – som alle fortjener denne pris, siger Peder Baltzer Nielsen.

Visionen bag Musikkens Hus har været at forene det pulserende byliv og stedets lokale kulturarv i en arkitektonisk helhed – og dermed bringe lys og liv til Aalborgs havnefront. ÅF Lighting har stået for lysdesignet, mens C.F. Møller har været landskabsarkitekt.

Den internationale “City.People.Light” pris blev skabt af Philips Lighting og LUCI, det internationale netværk af byer for urban belysning, i 2003. I løbet af årene, har det hædret mange byer for deres bæredygtige urbane udviklingsprojekter, der bruger lys til at forbedre miljøet og de lokales liv.

Anden- og tredjepladsen gik til henholdsvis Seoul i Sydkorea og Emmen i Holland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109