23948sdkhjf

Dørproducent kan lukrere på finanskrisen

Jeld-Wen venter næste år markante fald i såvel omsætning som indtjening og oplever lige nu sin værste krise i 15 år. Konkurrenten Masonite har det dog tilsyneladende langt værre, og det kan stille Jeld-Wen i en favorabel markedsposition.
Hos dørproducenten Jeld-Wen er finanskrisen helt inde på livet, og Løgstør-virksomheden - der i 2007 omsatte for 3,9 mia. kroner - venter i 2009 et fald i indtjeningen på omkring 10 %.

Men selvom finanskrisen i første omgang ser ud til at tage toppen af aktivitetsniveauet, kan den på sigt vise sig at få en langt mere positiv betydning for koncernens muligheder.

Ifølge Børsen er Jeld-Wen’s største konkurrent - canadiske Masonite Int. Corp. - nemlig på randen af konkurs, og ender canadierne med at dreje nøglen om, vil en række internationale kunder pludselig stå uden leverandør:

- Det er ikke utænkeligt, at de i så fald vil søge mod Jeld-Wen, og vi har faktisk aldrig været mere stabilt kørende på kvalitet og leveringssikkerhed, end vi er i øjeblikket, siger administrerende direktør Jens Bach Mortensen til Børsen.

Direktøren fortæller, at Jeld-Wen - som på verdensplan beskæftiger omkring 4.400 medarbejdere - i det forgangne år har investeret massivt i effektiviseringer og produktion. Finanskrisen skal bekæmpes gennem en større markedsspredning, og koncernen vil i det kommende år satse på at hente markedsandele på både eksisterende ognye markeder.

Frankrig, Storbritannien og Dubai er udpeget som vækstområder, men en forstærket indsats her vil dog ikke helt kunne opveje tilbagegangen på de øvrige markeder:

- For første gang nogensinde har tallene været for nedadgående på alle markeder samtidigt. Der er stadig markedsandele at slås om, men jeg tror ikke, det er sandsynligt, at vunde markedsandele kan kompensere for de fald, finanskrisen medfører, forklarer Jens Bach Mortensen og kalder den nuværende situation for den værste krise i 15 år.

Jeld-Wen hentede i 2007 et overskud efter skat på 88,7 mio. kroner.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093