23948sdkhjf

To byggefirmaer kan vinde arbejdsmiljøpris

- Det er et af mange tegn på, at virksomhederne i byggebranchen er på rette vej, lyder det fra arbejdsmiljøchefen i Dansk Byggeri.
Når ArbejdsmiljøPrisen bliver uddelt den 24. november på Hotel Crown Plaza i København, vil Tømrermester A/S Mads Stadsgaard i Langå og B. Nygaard Sørensen A/S i Herlev være blandt de nominerede.

Hos Tømrermester A/S har ejer Mads Stadsgaard forsøgt at ændre virksomhedskulturen. De ni ansatte skal tage billeder af alle arbejdssituationer, som kunne være udført bedre.

Situationerne bliver så vendt på fælles personalemøder, så alle kan lære af fejlene. Derfor er virksomheden nomineret til ArbejdsmiljøPrisen i kategorien "Samarbejde om arbejdsmiljø".

- Der er rigtig mange virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, som arbejder med at forbedre arbejdsmiljøet og har succes med det. Branchen kan godt være stolt af, at der er to virksomheder, der er nået så langt, at de nu er nomineret til ArbejdsmiljøPrisen. Det er et af mange tegn på, at virksomhederne i byggebranchen er på rette vej, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

Stress og frustrationer er manet i jorden
ArbejdsmiljøPrisen uddeles én gang årligt til arbejdspladser, der har gjort en særlig indsats for at undgå arbejdsulykker og påvirkning af muskler og sket, forbedre det psykiske arbejdsmiljø eller samarbejdet omkring arbejdsmiljø i virksomheden. Det er dog ikke nok at sætte en masse tiltag i gang, det skal også have en synlig effekt.

Det har de oplevet hos B. Nygaard Sørensen, hvor manglende samarbejde på tværs var årsag til stress og frustrationer hos medarbejderne. Efter at midtvejs- og evalueringsmøder på byggepladsen samt feedback og erfaringsdeling på tværs af projekter er blevet en del af de faste opgaver i hverdagen, er stress og frustrationer skiftet ud med et nyt fællesskab på tværs af de forskellige afdelinger i virksomheden. Derfor er virksomheden nomineret til ArbejdsmiljøPrisen i kategorien "Psykisk arbejdsmiljø".

- Vi ved at trivsel, produktivitet, kvalitet og sikkerhed går hånd i hånd, og vi ved også, at det kræver en langsigtet og vedholdende indsats at ændre arbejdsrutiner og kultur på en arbejdsplads. Mange virksomheder er godt i gang med en vedholdende indsats, derfor er vi i branchen stolte af de to nomineringer, siger Mette Møller Nielsen.

ArbejdsmiljøPrisen er tidligere gået til virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, herunder HHM, NCC Construction samt Hoffmann A/S, der sidste år modtog æresprisen i anledningen af 10-året for uddelingen af ArbejdsmiljøPrisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084