23948sdkhjf

Byggeriets top øger indtjeningen

Stor analyse af mere end 80 virksomheder i byggebranchen.

Toppen af den danske bygge- og anlægsbranche er blevet bedre til at tjene penge.

Det viser en samlet analyse af de mere end 80 virksomheder, der medvirker i en stor analyse af byggeriets topvirksomheder, som Licitationen – Byggeriets Dagblad og Building Supply offentliggør fredag i magasinet Byggeriets Top.

Knap to tredjedele af virksomhederne forbedrede bundlinjen fra 2014 til 2015, og andelen af virksomheder med underskud er reduceret fra tolv til tre. Det er mindre end fire procent og medvirker til, at det samlede resultat før skat er vokset med 1.200 mio. kr. – svarende til 56 procent – i løbet af det sidste år.

Læg hertil, at blandt de flere end 60 virksomheder i analysen, som opgiver tal for omsætningen, kan 7 af 10 prale af fremgang på toplinjen – med et samlet løft på 10 procent til følge.

Nærmere granskning viser, at bygge- og anlægsvirksomhederne har forvaltet de ekstra omsætningskroner så fornuftigt, at pengene i højere grad aflejrer sig som indtjening på bundlinjen.

Den gennemsnitlige overskudsgrad har således sneget sig over den magiske grænse til 5,1 procent. Det er et helt procentpoint bedre end sidste år. Det har altså ikke været tomme ord, når de store byggevirksomheders direktører i de seneste par år har talt om fokus på indtjening frem for vækst.

Med revisorbrillen på næsetippen kan man da også konstatere, at den gennemsnitlige soliditetsgrad blandt virksomhederne steg fra 30,4 til 31,5 procent. Mens også gennemsnittene af egenkapitalens forrentning og afkastningsgraden voksede sidste år – begge dele beviser på, at byggeriets indtjeningstræning betaler sig.

Tegn abonnement på Licitationen - Byggeriets Dagblad og få fuld adgang til Byggeriets Top.

RG

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125