23948sdkhjf

Stor investering giver bonus på vinduesfabrik

En omfattende automatisering af montageprocessen har kostet lærepenge, men resultatet af investeringen er så småt begyndt at vise sig hos IdealCombi.
Det har krævet blod, sved og tårer undervejs. Men en investering på 250 mio. kroner til omlægning af produktionen har nu efterhånden sikret IdealCombi lidt mere sikker grund under fødderne i en branche, der ellers for tiden er præget af megen ustabilitet og usikre prognoser:

- Det sidste år har i alle henseender været turbulent med store omlægninger af vores produktion, leveranceproblemer og et uforudsigeligt marked, men vi er på rette spor. Vi er de første i branchen, der har gennemført en så omfattende automatisering af montageprocessen, og det koster altid lærepenge at være de første. Til gengæld kan vi så glæde os over det nu, siger direktør Bent Søgaard til Erhvervsbladet.

Direktøren er tilfreds med niveauet i efterspørgslen, selvom han erkender, at strategisk planlægning er en meget vanskelig kunst at udføre for tiden:

- Vi befinder os i en svær tid. Ingen tvivl om det. Vi har ganske vist en fornuftig ordrebeholdning, men priserne er for nedgående, og usikkerheden stikker så dybt, som jeg aldrig i mine 45 år i erhvervslivet har oplevet det. Vi opererer nu på meget kortere sigt end tidligere, og det er klart, at det skaber utryghed og ustabilitet, siger han.

Nye produkter giver tro på fremtiden
Herhjemme henter IdealCombi størstedelen af sine kunder på renoveringsmarkedet, mens man eksportmæssigt satser på nybyggeri i primært Storbritannien og Irland. Særligt sidstnævnte er et vanskeligt marked for tiden, men Bent Søgaard ser alligevel fortrøstningsfuldt på udviklingen i den nærmeste fremtid:

- Vi har solgt fornuftigt, men ordrehorisonten er blevet kortere, og vi imødeser mere sæsonudsving. Vi har imidlertid et stort marked, og vi har nye produkter, så jeg ser positivt på mulighederne, forklarer han.

IdealCombi realiserede i 2007/08 et resultat før skat på godt 13 mio. kroner ud af en omsætning på knap 550 mio. Overskuddet var omkring 30 mio. kroner lavere end året før, men eftersom produktionsomlægningen nu er overstået, forventer Hurup-virksomheden et forbedret resultat i indeværende regnskabsår.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078