23948sdkhjf

Udvider trods usikre prognoser

Lip Bygningsartikler har for tredje år i træk hentet overskud på mere end 30 mio. kroner, og virksomheden er netop nu undervejs med en større udvidelse af produktionen.
Finanskrise og usikre prognoser får tilsyneladende ikke fynske Lip Bygningsartikler til at holde igen med investeringerne.

Tidligere på året overtog virksomheden fabrikslokaler fra genboen og marcipanproducenten Marcia, og planen er, at de ekstra kvadratmeter skal bruges til at udvide produktionskapaciteten.

I sit seneste regnskabsår - som sluttede ved udgangen af juni - hentede Lip et overskud efter skat på 36 mio. kroner, og det er tredje år i træk, at resultatet ender på den gode side af de 30 mio. Lip’s produkter - som blandt andet omfatter fliseklæb og fugemasser - bruges sidst i byggeprocessen, hvorfor afmatningen i byggeriet endnu ikke har sat sit aftryk i regnskaberne hos den fynske virksomhed.

Det kan dog vise sig blot være et spørgsmål om tid. Medejer og daglig leder Brian Vangsted medgiver, at det står meget stille for øjeblikket, og nedgangen kan meget vel også nå at ramme hans virksomhed:

- I år bliver vi ramt ligesom alle andre, hvis det bliver ved med at stå stille. Det er det samme over hele Europa, så vi kan ikke bare skrue op for eksporten i stedet, siger han til Fyens Stiftstidende.

Af samme årsag kan Lip’s udvidelse - der efter planen skal stå færdig om lidt over et år - udskydes, hvis det bliver nødvendigt:

- Vi har selvfølgelig mulighed for at sætte projektet på pause, hvis vi synes, at det hele ser meget sort ud, siger Brian Vangsted.

Om Lip
Lip Bygningsartikler A/S er grundlagt i 1967 i Nørre Aaby på Fyn, hvor virksomheden fortsat har hjemme. I begyndelsen bestod produktsortimentet af fliseklæb og fugemasser, men det er siden udvidet med produkter inden for gulvspartelmasser, vandtætning, silicone, epoxy og spartelmasser.

Lip beskæftiger ifølge sin seneste årsrapport 30 medarbejdere og ejer desuden datterselskaber i Sverige, Norge og Polen samt en fabrik i Egypten. Virksomheden realiserede i 2007/08 et overskud efter skat på 36,1 mio. kroner. Bruttofortjenesten lød på 99,8 mio.

Kilde: Fyens Stiftstidende / Lip Bygningsartikler A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068